Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen tapasztalatok és vélemények vannak a hüvelygyűrűről és a pesszáriumról? Ár, Hatékonyság, Mellékhatások?
A hüvelygyűrű hasonlóan hormonális fogamzásgátló eszköz, mint a tabletta, csak más az alkalmazás helye. Elég drága mulatság, a háromhavi közel 10 000 Ft. A hatékonysága 99,9%-os, szinte tökéletes. A mellékhatások ugyan azok lehetnek, mint a tablettánál.
A pesszárium eléggé kiment már a divatból. Általában spermicid zselével kombinálva növelhető a hatékonysága, bár így is jóval alatta marad a gyűrűének. Mellékhatása annyi lehet, ha a spermicid esetleg helyi irritációt okoz. Árat sajnos nem találtam a neten, de mivel sokszor fel lehet használni, eléggé gazdaságosnak tűnik.
Hát köszönöm a válaszokat igaz az első választ nem kérdeztem, de legalább azt is tudom:)
Mégegy kérdés: ugyanúgy eredményezhet testsúly növekedést a hüvelygyűrű?
kösy szépen
Ja, az első kicsit félreolvasta a pesszáriumot... :)
Elviekben talán, de a mai gyógyszereknél hízással már nemigen kell ezzel számolni, tablettáknál sem. A lényeg, hogy ha használni kezded, akkor ne változtass rossz irányba az életmódodon és figyeld a súlyodat. Ha indokolatlanul rádugrik néhány kiló, akkor visszamész a dokihoz és jelzed a problémát.
Amúgy én eleve túlsúlyos vagyok és az a tapasztalatom, hogy a gyógyszer mellett is az életmód függvénye a testsúlyom alakulása - ha nem figyelek oda, hízok, ha odafigyelek és mozgok, akkor fogyok. Szóval ettől ne tarts!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!