Hány nap szünetet kell beiktatni az edzések között?
15 éves, 166 cm magas és 61,5 kilós lány vagyok. Nem szeretnék 10 kilókat leadni, én olyan 3-4 kilóra gondoltam. :) Tegnap kezdtem el a dolgot. Elkezdtem összeírni, hogy mit eszek, ma pedig a kalóriát is. Tegnap tornáztam Rékára 20 percet és utána rögtön tekertem is szintén 20 percet. Ma is mozogjak aktívan, vagy inkább csak tornázzak? Akkor tud pihenni az izmom? Kétnaponta vagy naponta kell pihenőnapot tartani? 1500 kalóriával fogok fogyni 2 hónap alatt 4 kilót, ha 40 percet mozgok egy héten 3-4szer? Vagy hányszor egészséges és mennyit?
Köszi a válaszokat, és bocsi, ha kicsit hosszú lett! : )
Valaki bolondkitalálta ezta "pihenjen az izom" dolgot...
tornázz naponta,nem kell az izomnak semmi pihenő.Ha izomlázad van jó is ha rádolgozol,mert a felgyülemlett tejsav könyebben felszívódik.
első: izomlázat nem a tejsav okozza, ez egy téves elmélet, izomlázra nem szabad rádolgozni
de ettől függetlenül napi sport simán belefér
Az izomlázra szerintem simán rá lehet dolgozni, de most ebbe ne menjünk bele nem ez a kérdés.
Ez a "torna" baromira nem intenzív nyugodtan csináld naponta max heti 1 pihivel, bár ennyi mellett még az se kötelező.
Tejsav felgyülemlése is okozhat izomlázat. Tévhit hogy ezt tévhitnek hiszed. :)
lehetnek még mikrosérülések az izomszövetekben vagy a sejteken belüli Ca felhalmozódás.
Amennyiben a tejsav felgyülemlése miatt keletkezett izomláz akkor szépen finoman rádolgozhatsz illetve a masszázs is segíthet.
A másik esetben viszont csak ront a helyzeten ezért pár napig pihentetni kell az izmot ezek az izomlázak általában sokkal intenzívebbek (akár hőemelkedéssel is járhatnak) kezdő és újrakezdő sportolóknál jellemző.
fontos a nyújtás és a megfelelő tápanyag bevitel esetleg hideg-meleg zuhany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!