Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hány nap szünetet kell beiktat...

Hány nap szünetet kell beiktatni az edzések között?

Figyelt kérdés

15 éves, 166 cm magas és 61,5 kilós lány vagyok. Nem szeretnék 10 kilókat leadni, én olyan 3-4 kilóra gondoltam. :) Tegnap kezdtem el a dolgot. Elkezdtem összeírni, hogy mit eszek, ma pedig a kalóriát is. Tegnap tornáztam Rékára 20 percet és utána rögtön tekertem is szintén 20 percet. Ma is mozogjak aktívan, vagy inkább csak tornázzak? Akkor tud pihenni az izmom? Kétnaponta vagy naponta kell pihenőnapot tartani? 1500 kalóriával fogok fogyni 2 hónap alatt 4 kilót, ha 40 percet mozgok egy héten 3-4szer? Vagy hányszor egészséges és mennyit?

Köszi a válaszokat, és bocsi, ha kicsit hosszú lett! : )

2011. jún. 29. 09:25
 1/10 anonim ***** válasza:
17%

Valaki bolondkitalálta ezta "pihenjen az izom" dolgot...

tornázz naponta,nem kell az izomnak semmi pihenő.Ha izomlázad van jó is ha rádolgozol,mert a felgyülemlett tejsav könyebben felszívódik.

2011. jún. 29. 09:31
 2/10 anonim ***** válasza:
42%

első: izomlázat nem a tejsav okozza, ez egy téves elmélet, izomlázra nem szabad rádolgozni

de ettől függetlenül napi sport simán belefér

2011. jún. 29. 09:33
 3/10 anonim ***** válasza:
51%

Az izomlázra szerintem simán rá lehet dolgozni, de most ebbe ne menjünk bele nem ez a kérdés.

Ez a "torna" baromira nem intenzív nyugodtan csináld naponta max heti 1 pihivel, bár ennyi mellett még az se kötelező.

2011. jún. 29. 09:41
 4/10 bix ***** válasza:
sokkal magasabb intenzitású edzések mellett (1000+kcal) érdemes kétnaponta egy pihinapot beiktatni, vagy lazítani a terhelésen. itt nem kell
2011. jún. 29. 09:48
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Egyébként eléggé kifárasztott az a "torna" :D Mármint Réka... Akkor ehhez tartom magam, és mégegyszer köszi a gyors válaszokat!
2011. jún. 29. 09:49
 6/10 anonim válasza:
0%
Én 1 hét alatt fogytam 5 kilot...:) Egyébként tényleg nem kell szünetet tartani. Az edzés meg ha intenzív meg kemény lesz akk összejön két hónap alatt simán:)
2011. jún. 29. 09:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Tejsav felgyülemlése is okozhat izomlázat. Tévhit hogy ezt tévhitnek hiszed. :)

lehetnek még mikrosérülések az izomszövetekben vagy a sejteken belüli Ca felhalmozódás.

Amennyiben a tejsav felgyülemlése miatt keletkezett izomláz akkor szépen finoman rádolgozhatsz illetve a masszázs is segíthet.

A másik esetben viszont csak ront a helyzeten ezért pár napig pihentetni kell az izmot ezek az izomlázak általában sokkal intenzívebbek (akár hőemelkedéssel is járhatnak) kezdő és újrakezdő sportolóknál jellemző.

fontos a nyújtás és a megfelelő tápanyag bevitel esetleg hideg-meleg zuhany.

2011. jún. 29. 10:18
 8/10 anonim ***** válasza:
sima torna minden nap belefér.konditermes rendes edzésnél kell legalább heti 1 nap szünet.
2011. jún. 29. 10:21
 9/10 anonim ***** válasza:
tejsavas hipotézis már régen túlhaladott, kérdezz rá bármelyik biokémia ill. élettan professzornál...már 15 éve nem hallgatok biológiát felsőoktatásban, de már nekünk sem a tejsavas hipotézist oktatták, csak, mint túlhaladott nézetet ;)
2011. jún. 29. 10:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Fordítva csináld! Először biciklizz 20 percet (mert ettől elindul a zsírégetés - kardio). Utána tornázz RR-re. Én is így csinálom, csak én futok a bicikli helyett. :)
2011. jún. 29. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!