Kell 40 perc mozgás a zsírégetéshez?
van jobb ötleted hogy elégess sok kalóriát?
hallgatom
egyébként ez 12 km/h körül mozog ha jól nézem. nekem tegnap 11 körül (alatt egy hangyányival) volt a laza kocogásom, kicsit több izommal mint rajtad gondolom, és így óra szerint ami pulzust mér és mellpántos (viszonylag pontos az eddigi tapasztalataim szerint) óránként és testsúly kilónként valahol 9.x kcallal számolhatok. ez azt jelenti hogy én 1000 fölött voltam az edzéssel, de ha csak 20 percet tolok, az semmi... és aki számolja a kalóriákat az hamar rájön hogy az az alig 330 kalória az kb egy perc alatt összejön kajából, aki pedig tudja hogy egy kiló zsír lebontásához nagyjából 9000 kcal deficit kell... és ezt össze lehet hozni 1 hét alatt...
lehet naponta összeszedni 100-300 kcal deficiteket, csak aztán nem kell meglepődni hogy 10 nap múlva sincs fél kiló fogyás zsírból
nem kell ezt agyon bonyolítani. 20 perc kell ahhoz, hogy a szervezeted zsírhoz nyúljon,mint energiaforrás. Tehát ennyi idő kell ahhoz, hogy a zsírégetés beinduljon... ha kevesebbet mozogsz felesleges is, másrészt a táplálékban lévő ch-t fogod elhasználni. tehát egy olyan 40 perc lenne az ideális alap, de ez persze több is lehet. Jelen esetben aerob mozgásról beszéltem.
Más tészta az,hogy ha intervall edzéseket csinálsz, mert ott lényegesen lerövidülhet az edzés időtartama, de az más mechanizmuson is alapul, meg azért teljesítőképeséég is kell hozzá.
"Elég sok helyen hallom, hogy 20 perc mozgás is elég mert még másnap is égeti a test a zsírt."
a kardió mozgás igen. hosszabb távon égeti a zsírt mint az alacsony intenzitású. de a kardiót nem lehet hosszan tartani, így viszont hiába magas az intenzitás összességében nem égetsz el sok kalóriát. ezért jó a váltott, azaz intervallumos edzés. hajtott menetek után kis laza pihenős kocogás.
másnap viszont nincs értelme zsírt égetni mert kap újra táplálékot, és a zsírt csak akkor fogja bontani ha rá van kényszerítve, de reggel meg ch-t kellene enni ugye, hogy legyen energia a napi mozgáshoz, meg úgy egyébként mindenhez... így nem éget zsírt, mert könnyebben hozzáférhető formában kapja meg. lehet rá mondani hogy reggel akkor nem kell ch, kivitelezhető, viszont délután nem mész ki hosszútávon futni az is biztos, mert az intenzív izommunkához valamennyi kalória kell sajnos...
még az intenzív kardió is elég erősen hanyatló görbét húz ha a "zsírbontást" nézzük sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!