Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aki elkezd fogyókúrázni...

Aki elkezd fogyókúrázni (koplalni) miért lesz életunt?

Figyelt kérdés

Mi ennek a biloógiai magyarázata?

Meg lehet cáfolni, de nekem ez a tapasztalatom.

2011. jún. 24. 08:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Mert éhes vagy
2011. jún. 24. 08:19
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de szerintem általában az ember ilyenkor annak ellenére, hogy nem eszik/keveset eszik, csak az étellel fog foglalkozni. Hogy mikor egyen, mit egyen, az mennyi kalória, hogy dolgozza le, és ez annyira kitölti a gondolatait, hogy más nem fogja érdekelni. Nem hiszem, hogy konkrét biológiai oka lenne.
2011. jún. 24. 08:23
 3/9 anonim ***** válasza:
De amúgy van neki biológiai okai. Az agy "üzemanyaga" a szénhidrát, ha ezt kritikusan lecsökkentjük egyszerűen nincs elég energiája az agynak. Ilyenkor átváltunk "zombi" módba és mint ahogy írtuk csak a kaja körül fog forogni az agyunk. Nem leszünk képesek koncentrálni, el vagyunk ilyenkor kenődve.
2011. jún. 24. 08:26
 4/9 anonim ***** válasza:

Az ízletes ételek boldogsághormonokat szabadíthatnak fel (pl. Édesség) de biztos hogy jó érzéssel tölt el pszichésen (gondolom téged is) mikor a kedvenc ételedből betápolsz rendesen.

fogyókúránál ez az érzés elmarad vagy csökken(vagy egyáltalán nem eszik abból az ételből vagy jóval kevesebbet)

2011. jún. 24. 08:32
 5/9 anonim ***** válasza:
mert éhes lesz, önsanyargatás, kívánja azt a bizonyos ételt de az önfegyelem, önuralom, vitamin és tápanyaghiány, ezáltal kedvetlen, mindenhol látja hogy fagyi, palacsinta stb, állandó önkontroll fáradság
2011. jún. 24. 08:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez pontosan ugyanúgy hat,mintha nem szexelnél hosszabb ideig.
2011. jún. 24. 08:51
 7/9 anonim ***** válasza:
velem is ez volt... elkezdtem fogyózni... és csak ezzel foglalkoztam... ebből állt az életem... épp ettem és aznon kellett gondolkoznom mikor fogok legközelebb mennyit és stb... szval tisztára az agyamrament... ez a napi 5x étkezéses fogyi elég gáz... biztos bevállik meg mit tudom én de folyton a kaján jár az eszed...
2011. jún. 24. 09:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Én alapból nem szeretem az édességet, tehát nem is okoz különösebb boldogságot. Mondjuk aki cukorfűggő, annál lehetnek elvonási tünetek (szó szerint).

A magyarázatot leírták:

- az éhes ember morcos (mert rosszul érzi magát, fáj a feje meg a gyomra)

- a szervezet pedig szénhidráttal működik

Amúgy ha valaki normálisan fogyózik (nem koplal), akkor nem lesz életunt, hanem frissebb és fittebb lesz, mert több vitamint eszik és többet mozog, ami javítja a közérzetet.

Mellesleg koplalással a sikertelenség is garantált, attól pedig elmegy az ember életkedve.

2011. jún. 24. 09:10
 9/9 bix ***** válasza:
azért mert a ki koplal az akár 1000 kcal fölötti deficitet is összehoz mozgás nélkül. ezt zsírból fedezni nem egyszerű, ezért a glikogén raktárakat is kisöpri a szervezet. így viszont az izmoknak alig lesz tápanyag, és semmire nem lesz erőd
2011. jún. 24. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!