Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet, hogy butaságot kérdezek...

Lehet, hogy butaságot kérdezek, de: van valami határa annak, hogy egy ember egy nap mennyi kalóriát tud "elégetni", leadni?

Figyelt kérdés
Tehát mozgásra, sportra gondolok. Létezik az is, hogy akár valaki 3000 kalóriát "elégessen" egy nap alatt? Gondolom ha igen, akkor is ahhoz nagy fizikai munka kell:)
2011. jún. 17. 01:28
 1/8 anonim válasza:
szerintem csak te magad szabhatsz határt annak, hogy mennyi kalóriát égetsz el. egy idő után kifáradsz és nem bírsz majd több fizikai munkát végezni aznap.
2011. jún. 17. 01:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Persze,hogy el lehet égetni 3000kalt vagy akár többet is.

Katonai kiképzés,edzőtábor,8-24 órás edzések.

Az olimpia bajnok úszónak Phelps-nek a napi kalóriabevitele versenyfelkészülés alatt 12000kalória.És nem egy vastag gyerek.Ő biztosan többet éget napi 3000nél,napi 2 edzés alatt.

2011. jún. 17. 02:01
 3/8 A kérdező kommentje:

Értem:) Sejtettem:) Szóval azért egy úgymond átlagember nem képes erre, ha nem olyan a fizikuma. Viszont már értem, hogy apukám hogy fogyott le olyan gyorsan:D Nehéz fizikai munkát végez, nem tudom pontosan, igazából nincs megnevezése, mert szinte mindenhez ért:D A mi házunkat is ő építette fel..meg még pár másikat is.:D Tavaly karácsonykor 120 kg körül volt, idén 80. :)

Mondjuk én valami olyasmit olvastam, hogy 90 perc után már izmot bont a szervezet, ez igaz? Szóval akkor egybe egy edzés nem érdemes hogy hosszabb legyen 1,5 óránál?:O

2011. jún. 17. 02:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Izmot nem tud bontani,legfeljebb a térfogata csökkent.

Attól,hogy lecsökken a térfogat,attól még az izomsejtek száma állandó marad.

Pótolni kell az elégetett kalóriát az izmok megóvása végett meg gyorsan felszívódó fehérjét kell fogyasztani.

Edzés közben meg mehet pl a glutamin.

2011. jún. 17. 02:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Érdekes, jó tudni. Először nem akartam leírni, de egyébként egy Béres Alexandra könyvben olvastam ezt a 90 perces dolgot...
2011. jún. 17. 03:45
 6/8 anonim ***** válasza:
A NORBI BÉRES páros egy csaló, csak mozogni kell, és este 6 után ne egyél, csak egy joghurtot, és ennyi az egész.
2011. jún. 17. 12:55
 7/8 A kérdező kommentje:
Ezt inkább nem tartanám be, mert leghamarabb éjfélkor fekszem..éhen is halnék. :S
2011. jún. 17. 16:26
 8/8 anonim válasza:

"este 6 után ne egyél, csak egy joghurtot, és ennyi az egész"

Ez akkora hülyeség, mikor felejtitek már el?!

Dietetikus mondta nekem, hogy lefekvés előtt 2-3 órával egyél utoljára!

Szép is volna, ha pl a kérdezőnél is, vagy annál, aki éjjelig dolgozik, stb így enne..!

2011. jún. 18. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!