Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért fogyózik mindenki?

Miért fogyózik mindenki?

Figyelt kérdés

Úgy értem, mi lehet annak az oka, hogy ilyen sok ember szorul arra, hogy "fogyókúrázzon", vagyis miért van ennyi túlsúlyos ember?

(A testképzavarosokat hagyjuk most.)

2011. jún. 16. 12:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem figyelnek oda a táplálkozásra, és meghíznak.
2011. jún. 16. 13:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ennek sok oka van.

Én külföldön élek, és mostanában mindig megdöbbenek, hogy - saját bevallásuk szerint, pl. ezen az oldalon is - milyen sokat esznek a magyarok. Az itt javasolt fejadagok errefelé egy négyfös családnak elég lenne (hús is, meg a körités is), ezen kivül a legtöbbnek a "magyaros" fözés annyit jelent, hogy telerakja zsirral/olajjal az ételt. Többször olvastam már, hogy pörkölthöz - 1 kg húsból - negyed kiló zsirt tesznek. Tapasztalatból tudom, hogy ennyihez böven elég lenne max. 1 evökanálnyi is. A pörkölt szaftja NEM zsir, hanem a húsból kifött kocsonyás lé!)

A másik ok, hogy legtöbben minden lakalmat megragadnak, hogy egyenek: csipszet, édességet, meg rengeteg (cukros) üditöt isznak - itt ilyesmit csak akkor esznek, ha vendégek vannak, és üditöt is csak kajához, de azt sem minden nap, hanem sima vizet.

2011. jún. 16. 13:07
 3/12 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de miért jobb egy életen át fogyókúrázni (=koplalni vagy megvonni ezt-azt, az aktuális divatdiétától függően), mint egy életen át kiegyensúlyozottan, normálisan táplálkozni.
2011. jún. 16. 13:07
 4/12 A kérdező kommentje:

*Én külföldön élek, és mostanában mindig megdöbbenek, hogy - saját bevallásuk szerint, pl. ezen az oldalon is - milyen sokat esznek a magyarok. Az itt javasolt fejadagok errefelé egy négyfös családnak elég lenne

Ez igaz lehet, én is szoktam ebédszállítótól menüt rendelni, sokszor már nem is kellett, mégis megettem az egészet, mert "ez egy adag". Aztán elkezdtem kisadagot rendelni, és elcsodálkoztam, hogy tányérra kitéve milyen sok az is, én meg benyomtam az egészet is.

*A másik ok, hogy legtöbben minden lakalmat megragadnak, hogy egyenek: csipszet, édességet, meg rengeteg (cukros) üditöt isznak - itt ilyesmit csak akkor esznek, ha vendégek vannak, és üditöt is csak kajához, de azt sem minden nap, hanem sima vizet.

Ez meglep (milyen ország?) mert én Angliában már 15-20 éve azt láttam, hogy folyton chipset esznek és üdítőznek. Akkor még Mo-on egyik sem volt divat. Lehet, hogy már leszoktak róla, mi meg rá?

2011. jún. 16. 13:10
 5/12 A kérdező kommentje:
Sőt, Angliában minden vacsi után volt még desszert, legtöbbször rengeteg fagyi, pedig nem is kívántam. Ezen is csodálkoztam, mert otthon csak nyáron fagyiztunk, csak max. 2 gombócot, és hetente 1-2-szer, annyit is csak akkor, ha nagyon meleg volt.
2011. jún. 16. 13:12
 6/12 anonim válasza:

mert ez így alakult ki a köztudatban. A sok sztár és a médiából lett lemásolva, és az emberek tudatában ez egyfajta tudatosság alakult ki, hogy ha fogyózom az mennyire menő...

de igazából nem tudják, hogy hogyan kellene igazából csinálni

2011. jún. 16. 13:13
 7/12 anonim ***** válasza:

Ez korunk betegsége, és valamilyen szinten az áldozatai vagyunk. Régen a fehér cukor kincs volt, mert nehezen jutottak hozzá az emberek, pedig nagyon enerigát jelentett. Akkoriban az emberek túlnyomó többség fizikai munkából élt, illetve otthon is dolgozott a munka után. Ehhez kell a kalória......De az idők változtak, egyre több a szellemi tevékenység, szinte már mindenki ülőmunkát végez, és míg régen az energiadús étel csak egy álom volt, mostanra ezektől roskadoznak a polcok. Pont akkor van ennyi "hízlaló" étel, amikor erre nincs is szükségünk.

De én pozitívan látom a helyzetet, mert ez folyamat egy darabig mehet, de egyszer megáll, hiszen többet nem bír el az ember, a társadalom. Akkor egy radikális változásra lesz szükség, és az ésszerű étkezés kerül a középpontba mozgással kombinálva.

2011. jún. 16. 13:14
 8/12 anonim válasza:

meg minden országnak meg van a saját evési szokásai.

Görögországban a főétkezés a vacsora, nálunk az ebéd.. szóval ez csak igy kialakult, a kulturával meg minden:D

2011. jún. 16. 13:15
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz egészségesen táplálkozni! Lásd: elmész vásárolgatni ide oda közben megéhezel,mit látsz,tömve van minden mekdonáldszokkal,fagyizókkal,cukrászdákkal,gyorséttermekkel,pizzériákkal ahol még csak véletlenül sem lehet egészséges és kalóriaszegény ételeket vásárolni!

Reklámok túlnyomó része mi? Extrahabos csokicsodapuding,csokócsoki öntettel,jégkrémek,csokik reklámtömkelege...ezt sulykolják az emberekbe.

Egyedül csak úgy tudsz egészségesen táplálkozni ha saját magunknak főzünk,sütünk,és magunk járuk utánnak a dolgoknak mit hogy és hogyan kellene,mert a média ezt persze nem közli.

Mint tudjuk nagyon sok embernek nincsen erre ideje így jobb és gyorsabb megoldásnak látja a gyorkajákat.

2011. jún. 16. 14:39
 10/12 anonim ***** válasza:

ma 13:14 as vagyok megint!

Az utolsó megerősítte, amit írtam. A túlkínálat és a gyengeségünk az ok. Én eddig 13 kg-ot fogytam, még szeretnék 5-6 kgot fogyni. Ebből látszik, hogy most nagyon elszánt vagyok, soha nem akartam ennyire, és még soha nem is fogytam ennyit. De a múltkor a barátommal nagybevásárlást tartottunk és az édesség részre is betévedtünk.......szörnyű volt, az a sok csoki, csokiskeksz.....olyan guszta volt minden, hogy szó szerint én mindent be tudtam volna zabálni.....egyszerűen mindent akartam. Ez egy fajta függőség is, amit a piac teremtett meg. Komolyan magamra kellett szólnom, hogy NEM, ezzel nem ronthatom el...megragadtam a kocsit és megindultam, hogy minél gyorsabben eltünjek a csokik közeléből. Ahog eltüntek, teljesen megnyugodtam és vége is volt kívánósságomnak. Vettem magamnak gyümölcsjoghurtot, és boldog voltam, hogy ezt is leküzdöttem.

Én azóta nem voltam vásásrolni, mindent a barátom intéz a kiadott listám alapján, így nincs is gond. Nem kellenek nekem az ingerek, mert akkor nincs gond. De persze az ember nem járhat csukott szemmel, meg szemellenzővel, ehhez kell az AKARAT. Én már sokszor diétáztam, és most látom igazán, hogy aki valóban le akar fogyni, annak sikerül.

2011. jún. 16. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!