Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azt olvastam, hogy ha heti...

Azt olvastam, hogy ha heti 1kg-nál több a fogyás, akkor az feltehetően víz- majd izomveszteség, és ha fél kg-nál kevesebbet/1hét akkor pedig nem volt komolyabb zsírveszteség! Most akkor ez hogy is van?

Figyelt kérdés
Én a diétám alatt az első héten "fogytam" 2kb-ot, tisztában is vagyok vele,hogy ez még csak víz. Most már 6hete figyelek oda az étkezésemre (90 napos diéta kalóriaszámlálással kiegészítve) és hetente fogyok 40-50dkgt, de tartósan, szal nem ingadozik! 74.5-röl indultam, és most vagyok 69.0kg. Az lenne a kérdésem, hogy akkor most csak izomból fogyok, vagy zsírból, vagy most ez hogy van? És így, hogy viszonylag lassan fogyom, ez bíztató lehet abból a szempontból, hogy akkor csak zsírból fogyom??? Mert egyébként laposodik a hasam, meg kezdenek lógni rajtam a ruhák(nem nagyon még azért:) ) Amúgy 165cm vagyok és 19 éves lány. Köszönöm előre is a válaszokat.
2009. márc. 22. 13:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Az a lényeg hogy ha 1kg-nál többet fogysz abba valószínűleg beletartozik némi izomvesztés is, mivel a fogyás úgy történik, hogy először vesztesz vizet, majd - mivel biológiailag egyszerűbb fehérjeláncok lebontásával energiát nyerni - az izomszövetek felbomlásával jutsz energiához, és legvégül a zsírszövetekből nyersz energiát. Az hogy éppen melyik történik, az általad végzett diéta és edzés intenzitásától függ. Ezért van az hogy az (igazi) zsírégetés csak 40 perc kardió mozgás felett indul be, és ha nem pótolod az edzésen elvesztett energiát megfelelő mennyiségű fehérjével, akkor izmot vesztesz. Szerintem egyébként megfelelően csinálod és ha már laposodik a hasad, és láthatóan nagyobbak a ruháid is, akkor ez a lényeg és csak így tovább!
2009. márc. 22. 13:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod, elég bíztató számomra:)))
2009. márc. 22. 14:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Teljesen jó úton haladsz. Úgy vannak a dolgok ahogy leírtad. Diéta alatt izmot is fogsz veszíteni, ez elkerülhetetlen.
2009. márc. 22. 14:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! És mondjuk ha nagyrészt az izmomból veszítenék/veszítettem volna, akkor az látható, mondjuk ruhaméretben kisebb kell akkor is, mint ha zsirbol veszteném? Mert már egyel kisebb ruha kell, és ha csak izomból fogytam volna akkor nem csökkent volna a ruhaméretem? Annyira próbálok odafigyelni, mert sokan irják, hogy izomveszteség meg ilyenek... hát nem vagyok annyira sportos, szal sztem inkább azok veszitenek izmot akiknek van is bőven belőle(pl testépítő abbahagyja a gyúrást)
2009. márc. 22. 14:48
 5/6 anonim ***** válasza:
A szervezet az izom/zsír arányt mindig az ő szempontjából optimálisra állítja be, tehát ha valaki sokat ül, és sokat táplálkozik, akkor nem izomba építi a tápanyagot (hiszen arra nincs szüksége), viszont zsírba raktározgat. Az igazi az lenne, ha a szükségtelen tápanyagok kiürülnének, de az emberi szervezet nem igazán erre van beállva, lévén hogy 10 ezer éve még a pusztában vadászott és ott szükség volt zsírtartalékra is ha túl akarta élni pl. a telet. A testépítő is veszít a diétája alatt izmot, meg akkor is, ha abbahagyja a gyúrást, hiszen a nem használt izmokat a test lebontja, mert "minek" fenntartani. Ezért "esnek össze" nem pedig azért mert felfújó porokat vagy egyebeket használnak.
2009. márc. 22. 19:55
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi:)
2010. ápr. 17. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!