Hogyan tudnám csillapítani az étvágyamat?
Amióta elkezdtem serdülni (kb 1 éve), azóta az étvágyam is nagyon megnőtt, és egyfolytában csak zabálok össze-vissza mindent, amit csak találok. Sajnos ez már kezd meglátszani rajtam, és nem tudom, mit csináljak magammal. Milyen sportokat ajánlanátok, esetleg ételeket, vagy módszereket amik csillapítják az étvágyamat?
13/F
egyél csak
DE sportolj!
úszás, futás, görkori, bringázás, foci, túrázás, kutyasétáltatás...itt a nyár, lehet menni a haverokkal ;)
Szia!
Köszönöm a választ. Az a baj, hogy nagyon kevés barátom van, akikkel el tudnék menni valamerre. :(
tervezd meg előre az adott napi étkezést (már amennyire lehet)
legyen 5-6 kis adag, és ne nassolj. ha éhes vagy inkább egyél egy kis rendes kaját mint csokit, chipset,péksütit. igyál sok vizet. és mozogj sokat. menj futni, focizni stb..
Minden étkezés előtt tedd fel magadnak a kérdést: biztosan éhséget érzek? éhes vagyok? Nem esetleg idegességemben enném meg?
Tehát: csak akkor egyél, ha tényleg éhes vagy. Akkor sem jóllakásig!
Egyél gyümölcsöket, zöldségeket, most rengeteg van belőle!
Próbáld meg a csalánteát, nem drága /dm-ben egy tasak-nem filteres-kb.160 Ft/ Persze, ízesítés nélkül.
Minden nap igyál meg legalább 3! liter folyadékot, ezt tedd kötelezővé magadnak.
Mozogj. Ha mást nem, naponta fél-egy órát menj el gyorsgyaloglásra /mintha sietnél valahova. Fogyni fogsz, ha megfogadod tanácsaimat. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!