Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Undorító vagyok! Tudna segíten...

Undorító vagyok! Tudna segíteni valaki?

Figyelt kérdés

Nincs mit kertelni valóm, 18 éves vagyok és rohadtúl el vagyok hízva. 102Kg vagyok és 174cm magas. Ami azt illeti se nem sportolok, se nem eszek kiegyensúlyozottan. Van, hogy csak este 6 kor tudok reggelizni. Az is csak vaj meg kenyér. Ez megy már elég régóta. A hajam kiritkult, nagyon sok kihullot, pedig nagyon dús hajam volt. A sportolásról annyit, hogy itthon szoktam anyám szobabiciklijén tekerni mondjuk 1 héten 2x 20percet.

Az étkezésről is annyit, hogy anyagilag rohadtúl szarul állunk és hát nem tudunk megvenni mindenféle drága bio kaját meg ilyeneket. Így is csak azért híztam el szerintem, mert bevallom nem sportolok semmit, és csak állandóan kenyeret ettem és eszek... Jobb napokon azért van valami kis leves, vagy pörkölt, de más nincs. Szóval arra kérnék valakit, hogy tudna -e segíteni abban, hogy mit egyek? És hogyan kivitelezzem? Tehát más hogyan szokta csinálni? Mennyi időbe telik egy ilyen étkezés? Munkahelyen, hogyan oldjam meg, hogy naponta 5x egyek...?

Mert rohadtúl idegesít, hogy nem tudok csajozni mert kövér vagyok. Undorodom magamtól. Kitartásom volna hozzá, csak kellene egy olyan mérföldkő, vagy valami amire tudnék alapozni. Vagy egy dietetikus? ( gőzöm sincs mennyiért foglalkoza velem, gyanítom sokba kerül ).

Le akarok fogyni! Nincs más választásom, ha akarok csajozni, és jól akarom magam érezni a bőrömben, meg kell szabadulnom ettől az undoritó zsírrétegtől!! Könyörgöm segítsen valaki, aki helyes étrendet vagy valamit elő tud írni viszonylag kevés pénzből. Tehát ami épp egy pörköltre való lenne, vagy leves, esetleg valami májaskenyér stb.

Tudom, hogy most rengeteget írtam, de kitört belőlem, egyszerűen most telt be a pohár. MEG KELL SZABADULNOM A KILÓKTÓL!!! SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGEM, AHHOZ HOGY ELTUDJAK INDULNI.

2011. jún. 6. 00:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
60%
Az étkezéssel kapcsolatban nem sokat tudok mondani, mert ahhoz nem értek, esetleg azt, hogy egyél több zöldséget. Viszont azt tudom ajánlani, hogy mozogj többet, sportolj. Pl. ahová busszal mész inkább gyalog menj, sétálj, menj futni, a biciklit is többször használd, stb.
2011. jún. 6. 00:37
 2/19 anonim ***** válasza:
69%
Szia! Én nagyon szívesen segítek neked!Fitness-Wellness szakot végeztem,tehát konyítok a helyes táplálkozáshoz,sportoláshoz,stb. Dobj egy privit amiben leírod a napirendedet,hogy általában mettől-meddig vagy elfoglalva,van-e valamilyen ételérzékenységed,milyen lehetőségeid vannak a sportolásra a szobabiciklin kívül,tudsz-e magadnak vásárolni kaját,stb. és akkor összeállítok neked egy kivitelezhető étrendet és mozgást!:):) 22/L
2011. jún. 6. 00:40
 3/19 anonim ***** válasza:

Először is nyugodj le.

Nem mondom hamarabb kellett volna ezt észrevenned, de már az is jó ha beismerted a dolgokat.

Az étrendről annyit, hogy nem kell mindenféle drága bio kaját megvenni, nem tudom hogy álltok anyagilag, de heti 1-2× gyümölcsöt szerintem lehetne venni ha több nem fér bele, zöldséget is jó lenne enned, én pl gyakran eszek olyan szendvicset hogy valami felvágott, egy kevés majonéz, uborka karikákra vágva vagy paradicsom, paprika. Nálunk sincs minden nap főtt kaja, ilyenkor jön nálam elő a szendvics. Nem kell a drága kenyereket meg ilyeneket megvenni, ehetsz is kenyeret de mértékkel. És ha lehet ne 6kor reggelizz, hanem dobj össze egyszerű szenyókat vagy kajákat és azt vidd magaddal. Reggel is mielőtt útnak indulsz. Ezek már rajtad múlnak mennyit vagy hajlandó "vacakolni" ezekkel.

A mozgásról annyit hogy az a heti 2× 20perc szobabicikli édes kevés, annyira hogy szinte felesleges is. Minden nap legalább fél órát biciklizz, de a 40 perc-1 óra lenne a legjobb.

Ha van akaraterőd menni fog. Én is van mikor éjfélkor kezdek el bringázni hulla fáradtan, mert egész nap nem mozogtam, nekem is az akaraterőm segít abban hogy ez is menjen. De így hamarabb le is fáradok és könnyebb az elalvás ergo jobban fel is tudok kelni.

2011. jún. 6. 00:44
 4/19 anonim ***** válasza:

"Kitartásom volna hozzá"

Nem, nincs hozzá kitartásod, legalábbis annyi nincs, amennyire szükséged lenne.

Nem nagyon akarlak ámítani, a te anyagi helyzetedben (én is hasonlóban vagyok) tényleg nem lehet megoldani az "enni és karcsúnak lenni" projectet.

Sajnos csak annyit tehetsz, hogy kevesebbet eszel. Tanulmányozd a kalóriatáblázatot. Sokan leszólják, de nagyon hasznos! Sokszor nem is gondoljuk, milyen hizlaló kajákat eszünk.

Ha csak kenyeret tudsz enni, egyél egyszerre kevesebbet, még akkor is, ha éhesnek érzed magad.

Lehetőleg próbálj meg több zöldséget és alacsony kalóriatartalmú gyümölcsöt enni, pl. almát.

Ha van otthon tojás, abban pl. csak 60-70 kcal van, ráadásul teli van vitaminnal. Reggelire mondjuk pár főtt tojás, ízlés szerint ízesítve egészséges, tápláló és nem igazán hizlal.

2011. jún. 6. 01:14
 5/19 anonim ***** válasza:
53%
folytatnám: a sport: a szobabringa jó! De napi legalább 45 percet tekerj olyan nehézségi fokozatban, amitől azért leizzadsz. (Erősebben nem kell, attól nem fogsz lefogyni, ha kidöglesz, mint kutya. :) )
2011. jún. 6. 01:17
 6/19 anonim ***** válasza:

Most olvasom, hogy néha van leves és pörkölt.

Úgy készítsétek el, hogy a húsokról szedjetek le minden zsírt. A pörkölt tetején se maradjon! :)

Ha ilyesmi az ebéd, akkor viszont ne egyél hozzá kenyeret.

Nokedlit se!

Kb. ennyit tudok tanácsolni. Éhes leszel egyébként. De ki kell tartanod.

Azt viszont ne csináld, hogy elkezdesz koplalni, mert utána vagonszámra fogod magadba tömni a kaját, ráadásul az anyagcseréd is lelassul.

2011. jún. 6. 01:22
 7/19 anonim válasza:

Üdv.!

Ha tényleg van kitartásod, akkor sikerülni fog.

Ajánlani tudok neked valakit, aki segíteni fog ebben.

De írj rám egy emailt, mert szeretném látni, hogy komolyan érdekel a dolog.

Üdvözlettel: Zotya

email: zotya333@freemail.hu

2011. jún. 6. 01:30
 8/19 anonim ***** válasza:
73%

"Az is csak vaj meg kenyér."

Abból a vajat kapásból dobd ki. Nincs szükséged plusz zsír bevitelére, ugye?

Igyál sok folyadékot. Akkor is, ha nem vagy szomjas. Főleg az étkezések előtt igyál meg 2-3 nagy pohár vizet.

Edzeni, tornázni otthon is lehet, nem kell konditerem. A felüléshez és a fekvőtámaszhoz nincs szükség kondigépre. A futáshoz pedig csak egy pár jó futócipő kell, meg az utca.

2011. jún. 6. 01:58
 9/19 anonim ***** válasza:

Uccsó jól mondja, vízet igyál töménytelen mennyiségben.

Ha nincs értelmes kajára pénzetek akkor szedj mellé vitamint is (c vitamint mindenképp).

Egyél csak gyümölcsöt és zöldséget, semmiféle húst és sütött dolgokat ne. Ne drága dolgokra gondolj (bár ma már mi nem az) alma, banán, szölő ha épp nem drága. Amennyi beléd fér annyit ehetsz.

Ha már unod a sok pépes dolgot akkor jöhet kenyér, de csakis piritva, fokhagymát rá és a szolidan vajat.

Ha jól csinálod amit csinálsz 2 piritós után úgy érzed majd mintha teleetted volna magad.

Elöször fura lesz, de ha rádtör az éhség igyál vizet és evés elött is igyál.

Kb. 2 hét múlva amit most meg tudsz enni egy ültö helyedben arra még ránézni sem fogsz tudni.

Akár mozgás nélkül is lefogyhatsz és ha beindul a folyamat akkor nagyon látványos eredményt tudsz elérni rövid idő alatt.

Egyedül a futással nem értek egyett, a térdeid miatt.

Készülj fel rá hogy jóval gyengébb leszel mint elötte, a bőröd nem gond, ahhoz még túl fiatal vagy hogy ne kövesse a fogyást.

2011. jún. 6. 03:56
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd el a segítségét a 3.válaszolónak.

(gratula, hogy felismerted a saját problémád,és próbálsz tenni valamit!)

Nekem a szétválasztó étkezés jött be.Hosszútávon.

2011. jún. 6. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!