Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy kezdődik az anorexia?

Hogy kezdődik az anorexia?

Figyelt kérdés

Fogyózom amióta avilágon vagyok. Most elértem az álomsúlyt. Ez 50kg a 173cm-hez. És nem vagyok elégedett magammal!

Nem koplalok, napi 3x eszem. Igaz max 800kcal-t, de próbálok egészségesen. Értem ez alatt, hogy van benne vitamin, zöldség, gyümi és tejtermék. Pár éve vega vagyok.

Hetente mérlegelek, de az igaz, hogy irok fogyis naplót. Napi 5km-t futok és tornázok (40perc) Heti 2x zumba is van. Ez már gáz?

16/L

2011. máj. 30. 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
173 cm-hez 50 kg nagyon kevés. Szerintem legalább 2x ennyi kalóriát vigyél be egy nap, ez még éhenhalni is kevés. Hogy mennyi nemnormális ember van.
2011. máj. 30. 21:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez gáz. Megnéznék azért egy képet...
2011. máj. 30. 21:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nem teljesen normális. Jó lenne, ha elbeszélgetnél ettől valakivel, akiben megbízol.
2011. máj. 30. 21:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Pont így, ahogy leírtad. Már alapból kevés a súlyod (én 170-hez 52 kg, és rémesen sovány), a napi 800-tól pedig - pláne sport mellett - gyorsan kikészülsz. Menj szakihoz, mert ez nem normális. És próbálj meg enni, mert meghalsz!
2011. máj. 30. 22:12
 5/7 anonim ***** válasza:
nekem szerelmi bánattal kezdődött és még mindig tart nem bírok szinte enni semmit amúgy 169 cm/49 kg emellett suliba járok és suli után 5 órát dolgozok
2011. máj. 30. 22:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Pontosan így kezdődik.

De igenis koplalsz, 800Kcal ilyen magassághoz és életkorhoz kb. fele annak, amit enned kellene. Azaz egy hét alatt a fele energiamennyiséget eszed meg, mint ami a puszta életben maradáshoz szükséges. És ebből ezt a rengeteg sportot még nem is vontam le. Úgy még szörnyűbb a helyzet...

Már a mostani súlyod is nagyon kevés, de talán már beláttad, hogy a fogyás nem hozza el a várt boldogságot. Nem attól leszel elégedett, hogy még még még vékonyabb vagy. Ez nem azon múlik.

Ha nem változtatsz, azt kell, hogy mondjam, örökké viseled majd a következményeket. Romló teljesítmény a suliban, nem tudsz másra koncentrálni, szédülés, állandó mogorvaság, rosszkedv, hajhullás, menstruáció kimaradása, ennek következtében meddőség stb. - tényleg ez kell neked 16 évesen?

Vagy bele is halhatsz (és ez nem rémisztgetés, ez így van, egyszerűen nem képes a tested fenntartani a működését).

Beszélj erről a családoddal, illetve szakemberrel is. Csak te tudsz változtatni a dolgon, neked kell belátni, hogy segítségre szorulsz. Ha nem, más nem teheti meg helyetted. A saját életedet b@szod el.

2011. máj. 30. 22:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Nagyon alultáplált vagy, de hiába is mondanám, hogy hízz fel 55 kilóra, mert ha a saját akaratodból koplaltad le magad idáig, akkor a Jóisten se tántoríthatna vissza... valószínűleg tovább fogsz koplalni, tovább sorvad a tested, a szerveid megsínylik, egyre kevesebbre leszel képes, sorba mondják fel a szolgálatot, minden alkalommal, amikor gyakorlatilag éhgyomorra edzel, egyre inkább csak leépülsz, a szíved nem tud megbirkózni a túlterheléssel, mert nem lesz tápláléka, az izmaid elsorvadnak, aztán egy nap menzeszed se lesz, aztán egy szép reggelen megáll a szíved.

Gondolom az nem érdekel, hogy mit szólna a családod hozzá... az ilyenek ált. csak magukkal foglalkoznak. Te vagy rá az élő példa. Hát, csak hajrá, még szerencse, hogy nem vagy az ismerősöm, mert akkor talán sajnálnálak és hiányoznál.

2011. máj. 31. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!