Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért ingadozik a súlyom?

Miért ingadozik a súlyom?

Figyelt kérdés

Egyszerűen már kezdek begolyózni, hogy képes egy nap alatt fél kilókat ugrálni a súlyom? Egyszerűen nem tudom mitől. (Az étkezésemmel szerintem semmi gond, kb alapanyagcsere fölött eszek valamivel, és már elkezdtem figyelni azért a szénhidrátra is úgy nagyjából - nem mintha eddig olyan sok lett volna, csak mondjuk kevesebb krumpli ebédkor).Nem eszek sok sós kaját, és menstruációm sincs, tehát vízvisszatartásról nem lehet szó.

Sokszor, nem ugrál a mérleg, hanem áll, ez oké, megszoktam, de miért akkor kezdek el megint fogyni, amikor nem mozgok? (ugyanis minden nap 50 percet zumbázok, 5 naponta egy nap szünet).Gondolom ez csak egy véletlen...

Lehetséges esetleg, hogy felfújódok, vagy mert elmarad egy nap a széklet? Csak azért, mert már 8 kilót lefogytam, és eddig nem volt ilyen nehéz. Még körülbelül 4 kiló van hátra, de ha még 2 lemenne, annak is örülnék, de egyszerűen nem akar menni... Megakadt az 53,5-nél, és örülök, ha egy fél kiló lemegy két-három hét alatt... Nagyon belassult, vége lesz ennek valaha...???

(155 cm vagyok, 19 éves és lány)

2011. máj. 25. 20:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nekem akár 2kg-t is ingadozik egyetlen nap alatt.

Ez teljesen normális, nem úgy működik, hogy vagy 53.5kg és akkor mindig annyi vagy.

Ez a változás nem hízást jelent, csak több vizett ittál/köt meg a szervezeted, nehezebb volt súlyra a kaja, amit ettél stb.

Ne legyél már ennyire a mérleg rabja, mert tényleg begolyózol. Az a lényeg, amit a tükörben látsz. Az ettől a fél kilótól nem változik.

Teljesen normális, hogy ennyi kg fogyás után kicsit lelassul a dolog, másnál is így van. Légy türelemmel, folytasd ugyanúgy, ahogy eddig csináltad. Örülj, hogy ennyi is sikerült, légy büszke rá, ne csak azon rágd magad, hogy jajj de belassult meg izé.

2011. máj. 25. 21:17
 2/13 anonim ***** válasza:
-.-
2011. máj. 25. 21:25
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális választ :) Csak nem szimplán belassult a fogyás, hanem ugrál, és nem igazán megy le, ezért idegesít kicsit...És kétlem, h reggel, éhgyomorra számít a kaja súlya :D

És igen, én is próbálok így hozzáállni, csak hát na, mégiscsak idegesít:)

Viszont ezek szerint a felfújódás és a nagy wc elmaradása nem mutatkozik meg "kilókban"?:P

2011. máj. 25. 21:29
 4/13 anonim ***** válasza:
36%

Neked ennyi idősen tényleg ennyi eszed van? Mit gondolsz ha megiszol 1 liter vizet mennyivel leszel nehezebb?

Én megiszok 2-3 liter vizet akkor szerinted nekem mennyit változik a súlyom naponta? Minek kell méregetni a súlyodat ahelyett hogy a centiket méregetnéd és a tükörben néznéd magad? (Azt is max HETENTE!)

2011. máj. 25. 21:34
 5/13 A kérdező kommentje:

Tényleg nem értitek, h reggel, éhgyomorra, wc után szoktam?

Különben meg ez új, eddig nem csinálta ezt, gondoltam lehet valami oka

2011. máj. 25. 21:58
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem naponta kell mérlegre állni, hanem hetente. Mert két egymást követő napon mért különbség NEM mérvadó.

Hetente kell mérni egy adott napon. Úgy összehasonlíthatóak az eredmények. Ezt orvos véleménye alapján írom.

Mégegyszer írom, ne stresszeld túl magad a dolgon, mert utána mindig a kilókon, kalóriákon jár majd az eszed, és nem lesz normális életed. Tiszta paranoia.

2011. máj. 25. 22:04
 7/13 anonim ***** válasza:
De nem kell naponta méregetni, nem vagy te rákos beteg! Mindent csinálj ahogy eddig, és jegyezd fel a heti eredményeidet egy táblázatba!
2011. máj. 25. 22:05
 8/13 A kérdező kommentje:
okéééé, csak gondoltam irányt ad, hogy melyik napon nem csináltam valamit jól, aztán félhetek, hogy egy hét múlva már olyat látok, hogy megijedek :D de igyekszem, tényleg, holnap már nem állok rá :P :)
2011. máj. 25. 22:22
 9/13 anonim ***** válasza:

155 cm-hez az 53 kg nagyon jó, miért akarsz 50 alá menni?

amúgy meg a testzsírszázalék a mérvadó, méresd meg és SPORTOLÁSSAL akarj fogyni, ne a mérleget kukkold ... nem mellesleg napi 50 perc zumba az izmokat is csinál, amik egységnyi térfogatra eső tömege, magasabb, mint a zsíré

2011. máj. 26. 05:30
 10/13 A kérdező kommentje:

Amíg összeér a combom még szeretném csinálni. Ha már így belekezdtem... (amúgy is azt olvastam, hogy 155 cm-hez a 49 az ideális, én 49-re csak azért akarok menni, mert utána szeretném növelni a mostani kalóriaadagom, aminél azt mondták 1-2 kiló pluszra kell számítani, szóval a végső cél 51 körül van:)

A zumba meg elvileg aerobik, tehát aerob edzés, szóval fogyasztania kéne... Ha nem viszem túlzásba :P remélem azért nem kemény izomépítés megy:D

Mindenképp szeretném megnézni a testzsírszázalékom, egyszer sort is kerítek rá, mert igen kiváncsi lennék :)

2011. máj. 26. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!