Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Cseresznye és az eper hízlalnak?

Cseresznye és az eper hízlalnak?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 16:01
1 2 3
 11/21 Empire.State.of.Mind ***** válasza:
37%

Attól függ.

A napi energiabevitel és a felhasznált energia arányában deficitet kell alkotni ahoz, hogy fogyjunk. Amennyiben az említett cseresznyéből vagy eperből származó kalória megnöveli az energiabevitelt úgy, hogy a deficit már nem jön létre, akkor vagy súlytartásról vagy pedig hízásról beszélünk.

Például: te napi 1800 kcal- val fogyózol és ebbe bőven belefér a cseresznye meg az eper kalóriaértéke is. Azonban, hogyha már elfogyasztottál 1800 kcal- t és ezenkívül még elfogyasztasz 1-1 kiló cseresznyét, illetve epret, akkor már a kalóriadeficit veszít az értékéből és talán még raktározásra is sor kerül.

A lényeg az, hogy nem kell egyből felháborodni az ötlettől: igen, a gyümölcs is hízlal, MERT BÁRMI HÍZLAL valójában, hogyha miatta meghaladjuk a kalóriahatárunkat.

Úgy kell szervezkedni, hogy beszerzel egy jó kalóriaszámláló gépet vagy egy kalóriatáblázatot és kiszámolod, hogy a reggeli kiflidben például hány kalória van és ehez hozzáadod még a többi ételt is ami a reggelidet alkotja és minden más ételt, amit aznap eszel ( mindeközben figyelve, hogy ne haladd meg a kalóriahatárodat és gazdálkodj okosan a kalóriákkal, hogy délre ne maradjon csak negyede a megengedett mennyiségnek )

Elsőre bonyolultnak tűnik, de valójában nem az.

Egyébként pedig egyszerű matematika és tudományosan a legigazoltabb testsúlycsökkentési tényeken alapszik.

Megjegyzés: sok ember a kalóriázást nem tartja okos megoldásnak, hiszen miért kellene gépiesen kiszámolni egy olyan ösztönös dolgot, mint az evést ? A valóság azonban az, hogy az elhízott embernek valójában az ösztönei már nagyon becsapósak és ezért tévesek. És mert tévesek, ezért nem érdemes megbízni bennük, mert könnyen előfordulhat az önszabotázs és a fogyásnak lőttek. ( Amúgy azoknak akik még hisznek az ösztönök helyességében: mivel magyarázzák azt, hogy a jó ösztöneik túlsúlyhoz vezette őket ? )

Tisztelet a kivételnek, vannak akik még túlsúlyosan is fogyhatnak csupán az ösztönükre hagyatkozva, viszont ez ritka és ha valaki garantált sikert akar akkor nem árt biztosra menni ( az ösztönök csak 50%- ban biztosak )

2011. máj. 24. 16:45
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

Utolsó, de hülye vagy már bocs.. a kaja nem azért van a világon, hogy legyen valami, ami galád módon hizlalja az embert. Energia magához az élethez! És normál körülmények között az ember nem enné túl magát, csak ebben a nagy jóléti világban, meg a feldolgozott kaják korában már minden másként van - ha neked magadnak kéne levadásznod-összegyűjtened a napi betevődet, biztosan nem híznál el. Láttál már elhízott szabadon élő állatot? Nem, mert ők pont annyit esznek, amennyit az öszt9öneik diktálnak, csak a ketrecben tartottak hízhatnak el, akiknek már nincs is más az életükben.

A válasz pedig, hogy a gyümölcs nem hizlal, egyáltalán - én nem is szoktam számolni, hogy mennyit eszem belőle, és láss csodát, mégse híztam el...

2011. máj. 24. 16:46
 13/21 anonim ***** válasza:
Uh, nem te utolsó, hanem előtte lévő.
2011. máj. 24. 16:46
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Palm: "És tedd hozzá, mennyi vitamin és ásványi anyag van benne... "

Hozzáteszem. 0!

2011. máj. 24. 17:05
 15/21 anonim ***** válasza:
Kedves GregX, csak gratulálni tudok neked!
2011. máj. 24. 17:11
 16/21 anonim ***** válasza:
Írd le mennyi vitamin és ásványi anyag van bennük. És utána gratulálj magadnak a biológia 1eshez.
2011. máj. 24. 17:21
 17/21 anonim ***** válasza:
Tudjátok mit? aki ezen fennakad,és ilyeneket számol,az meg is érdemli,hogy gyomorgörccsel egyen meg egy szem gyümölcsöt! elveszi mindenki eszét ez a sok idiótaság,elvesztik itt páran a realitásérzéküket teljesen! hogy lehet így élni,de komolyan?! hogy a gyümölcsben is azt számolgatjátok,hogy mi mennyire hizlal,édes Istenem,komolyan,ez már beteges! egy gyümölcstől nem fogsz hopp két kilót hízni,akkor sem,ha megeszel egy nagy tál epret cukorral...ha nekiülsz és befalsz két ilyen-olyan menüt a gyorsétteremben minden nap úgy két hónapig,akkor viszont igen,elhízol... komolyan, pár embernek itt pszichiáter kéne. ezaz,számolgassatok csak, stresszeljetek két szem gyümölcsön,meg is érdemlitek,pfff... :S :S
2011. máj. 24. 17:38
 18/21 anonim ***** válasza:

16:46

Miért is vagyok hülye? Azért mert azt mondtam, hogy bizony a gyümölcs is hízlal, mert gyümölcscukor van benne? :) Én nem mondtam, hogy éljen a kérdező salátán, ne egyen semmit stb, csak azt mondtam, hogy bizony hízlal az is. Azt sem mondtam, hogy el fog hízni 1 kg epertől. :) És látom még szövegértelmezési problémáid is vannak, ugyanis azt írtam, hogy bátran lehet enni, mert egészséges.

Ahhoz meg, hogy te még sosem híztál el gyümölcsöktől csak annyit fűznék, hogy bárki ehet bármit bármiből és bármennyit, ha utána lemozogja. :) És egy kicsit illemet is kéne tanulni (meg egy kis kémiát, biológiát), mivel nem kéne ismeretleneknek visszapofázni. :)

2011. máj. 24. 17:42
 19/21 anonim ***** válasza:
nem
2011. máj. 24. 18:54
 20/21 anonim válasza:
Tökmindegy mit eszel. Ha kalória deficitet csinálsz, akkor hízni fogsz. ennyi. tökmindegy h gyümölcs vagy gumicukor...
2015. jún. 1. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!