Miért hiszik az emberek, hogy a kilók számítanak és nem a tükör?
azért nem változott a testsúlyod, mert az izom nehezebb, mint a zsír, és mivel elégetted a zsírt (aminek a helyére izom lett) kilóban nem látszik úgy, mintha fogytál volna, pedig karcsúbb vagy. ennyi az egész. én azt mondom:
a centik számítanak, a tükör és a mérleg meg relatív.
Kedves Kérdező!
Én két éve a 175 centimhez 73 kg voltam, ami orvosilag tökéletes, de én nem tetszettem magamnak. Nem voltam kövér, de a hasamon és a combomon volt némi felesleg. Elkezdtem mozogni és kiiktattam az életemből a fehér lisztet és a cukrot. Azóta is így élek. Jelenleg 67 kg-ot mutat a mérleg, tehát összesen 6 kiló ment le, ami nem tűnik soknak, mégis körvonalazódnak a kockák a hasamon és nincs rajta zsír. Mindenki azt gondolja, hogy legalább 10-12 kilót adtam le. És most a lényeg: ha sportol valaki a diéta mellett, messze nem biztos, hogy annyi megy le kilóban, mint amennyit kigondolt magának, de látványosan karcsúsodni fog. Ugyanis az izomszövet kb. 10-12%-al többet nyom, mint a zsír...ezért nem hiszek sem a mérlegben, sem a testtömegindexes dologban. A BMI (testtömegindex)-kalkulátorok olykor egy 90 kilós embert, akin csak izom van, simán betesznek a túlsúlyos kategóriába, míg a sörhasút, akin egy deka izom nincs, normál kategóriába sorolja be...
És igenis, szerintem a tükör jobb, mint a folyamatos méricskélés, hiszen nem a súly a fontos, hanem az, hogy elégedett vagy-e, ha tükörbe nézel!
26/L
Nálunk nincs is mérleg pl. Tükör viszont van.
Sz*rok rá, hogy mondjuk 50 kg vagyok, mikor egy löttyedt girhes kis izé. De ha bomba alakom van az sem zavarna, hogy 70 kg vagyok. Igenis a tükör számít, nem a kilók. Ha jól nézel ki akkor nem mindegy hány kiló vagy??
Tegnap 17:40 vagyok.
Az előttem lévőnek ment a plusz pont. :)
Nagyon igazad van! :)
Lehet valaki 50 kilósan is tiszta zsír, ahogyan 70 kilósan is csinos, sportos.
Sőt, mondok valamit, nem okoskodás céljából.
Azoknak a nőknek, akik csak koplalással fogyókúráznak, a legnagyobb a testzsírszázalékuk. Miért? Mert ha koplal valaki, izom nincs rajta, mert a szervezet vész esetén az izmokat kezdi lebontani. Így a zsír ott marad afféle tartaléknak, de izom egy deka sem lesz az illetőn.
Van egy fitneszmodell ismerősöm, egy lány, aki 176 cm és 72 kg. Bomba alakja van! Egy deka zsír nincs rajta, viszont az izmai nagyon szépek, kidolgozottak és nem szed szteroidokat sem...
Szerintem a mérleg a fent említett, megrögzött koplalósoknak való. :) Aki sportol is a diéta mellett, inkább a tükröt használja mércének. :)
26/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!