Tanácsot kérek! Hogy adjam a tudtára, hogy betegesen el van hízva?
Sziasztok!
Van egy barátnőm, 17 éves, 170 centi magas, és majdnem 130 kiló. A súlyát nem árulja el, de szerintem üti a 130-at... Szeretném rávenni, hogy fogyózzon velem, csak nem tudom, hogy tegyem. Szeretne már magának barátot, de amikor csak elkezd pasizni, vagy találkozik velük, akkor a pasik vagy lelépnek, vagy megmondják neki, hogy bocsi, de nem... Ő nem akarja elhinni, hogy ez a súlya miatt van, ő azt hiszi magáról, hogy molett. Mint, ahogy azt se veszi észre, hogy a kórházba a súlya miatt kell befeküdnie fél évente. Én szeretnék segíteni rajta, nem szeretném, ha baja lenne. Tudom, hogy ekkora túlsúlynál már csak orvosi felügyelet mellett javasolt fogyókúráznia, de nem is intenzívre gondoltam. Pl.: a koleszba való séta nekem negyed óra, neki kicsit több lenne, de nem sétál, inkább leül a padra, és egy óra hosszáig várja a helyijáratot. Mire ő beér, én már rég fenn vagyok, túl az ebéden is. Előszőr csak arra szeretném rávenni, hogy sétáljon el velem addig minden nap, nem nagy mozgás, de neki mindenképp jöt tenne. Utána majd fokozatosan, hátha... De előszőr azt szeretném a tudtára adni, hogy nem molett, igenis túlsúlyos, és szeretném rávenni, hogy elmenjen az orvoshoz, hogy kikérje a tanácsát, hogy fogyjon. Mert amit művel, már nem állapot:S A chipset tejszínhabbal eszi, gondolom, neki már mindegy, csak legyen valami, amit ehet:S. Segítsetek! Hogy vegyem rá, hogy elmenjen az orvoshoz? Nem szeretném megbántani, de ha kell a szeméne mondom, hogy elhízott... Csak egyik fülén be, a másikon ki.... Mit tegyek, hogy észrevegye, fogynia kellene, és végre ő is kimondja magáról, hogy kövér...
Szia!
Hát mozgásra rávettem, de csak annyi, hogy délutánonként velem együtt sétál el a koleszba. De sajnos nem tudok mindig vele menni, és olyankor ugyanúgy busszal. De szerintem már ez is egy biztató dolog:-). Múltkor beültünk vacsorázni egy pizzázóba, és mindketten salátát ettünk:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!