A barna nádcukornak alacsonyabb a kalóriaértéke, mint a sim kristálycukornak?
Ez így nem teljesen igaz.
Szögezzük le, hogy MINDEN cukorban van kalória, és minden cukor hízlal. Az élettani hatásuk viszont nem mindegy.
A lényeg az, hogy FINOMÍTATLAN legyen a cukor. A kristálycukrot cukorrépából csinálják és tudomásom szerint mindig finomítják.
Nádcukorból van finomított és finomítatlan is. A finomított semmivel nem jobb, mint a kristálycukor. A finomítatlan viszont igen.
Az, hogy a cukor fehér vagy barna, attól függ, színezik-e, de az élettani hatást nem befolyásolja.
Jó még:
- méz
- gyümölcscukor
- nyírfacukor (ez is ajánlott a cukorbetegeknek)
Nem vagyok benne biztos, de úgy rémlik, mintha a nyírfacukrot fogyókúrázóknak is ajánlanák, mert természetes (nem mesterséges édesítő), de mintha abban nem lenne annyi kalória. Viszont vigyázni kell vele, mert aki nincs hozzászokva, annak durva hasmenést okoz. Kanalanként kell hozzászokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!