Miért nem vagyok éhes? Ez normális?
Reggel felkelek 6 óra körül. Elmegyek kocogni, megreggelizek.
A reggelim vagy tk szendvics mindennel (felvágott, vaj, sajt, retek, paprika, uborka, paradicsom, meg még amit találok)
vagy pedig valami pehely, meg tej meg szórok bele olajos magvakat, meg valami aszalt gyümit.
Aztán nem vagyok egyáltalűn éhes. 2-3 óra körül megeszek egy joghurtot, ha reggel szendvics volt, akkor 30 gram földimogyoróval eszem a joghurtot.
Aztán megint nem vagyok éhes. És este 6-7 óra felé megeszek egy fél szendvicset, vagy sütök egy kis csirkét, vagy párolok csirkemellet stb.. és ennyi a napi kajám.
Sportolok, meg minden.
Viszont amikor megpróbáltam a napi 5 szöri étkezést, mindig éhes voltam, ami azzal végződött, hogy este felzabáltam a hűtőt. Szóval nekem az abszolút nem működik.
Normális, hogy én ennyi kajával sosem vagyok éhes?
azt elflejtettem írni, hogy jógázok is
és megiszok napi minimum 2 liter folyadékot
Valószínűleg egyszerre sok kalóriát viszel be és ezért nem vagy éhes. Földimogyorós joghurt erről még nem hallottam :D
Van rajtad felesleg, vagy mi a panasz oka?
Azért nem vagy éhes, mert normális dolgokat eszel. A teljes kiőrlésű kenyér, a magvak, zöldségek nem csak telítenek, de ellátnak a megfelelő tápanyagokkal. Amikor éhes voltál, biztosan más dolgokat ettél: mindig hiányzott valami ásvány vagy vitamin, és érezted hogy enned kell. Csakhogy nem azt találtad a hűtőben, amiből hiányod volt, így hiába etted,, megint érezted, hoyg kívánsz valamit. Mi legalábbis így voltunk.
A barna kenyér nagyon jó az embernek.
Te is tudod, hogy nem az, különben nem tennéd fel a kérdést.
Ha ebédre normálisan ennél, vagy felcserélnéd az ebédet a vacsorával, akkor normális lenne (rendes adagok mellett!), így viszont nagyon kevésnek tűnik. Mondjuk függ a mennyiségtől is, ha reggel benyomsz 3 nagy szelet kenyeret, elhiszem, hogy nem vagy éhes. Ha egy kis szeletet eszel, és amellett nem vagy éhes, akkor szerintem nem ártana legalább egy vérkép megnyugtatásul.
A 2 l víz meg NEM KEVÉS, hanem normális. Nem szabad átesni a ló túlsó oldalára sem.
nem vagyok túlsúlyos. mert sportolok. izmosnak mondanám magam
167 cm és 58 kg
és akkor eszem mindig mikor éhes vagyok. Kivéve ha este 11 kor jön rám.. :)
És szedek magnézium, kálcium pezsgőtablettát, meg asszem a magnéziumban van B6 vitamin is.
Igen, elképzelhető, hogy azért tört rám evéskényszer, amikor a napi 5 öt csináltam, mert kibillentett az egyensúlyból. 3 óránként ettem, de olyat amire nem is voltam éhes, csak hogy egyek valamit.
Mostanába különösen nagy figyelmet fordítok az egészségemre, főleg az étkezéseimre, mert régen evéskényszerrel küszködtem. Szerencsére a sport miatt nem rakodott rám (ámbár régen amikor nem sportoltam 78 kg voltam), de pl azért kezdtem el jógázni is, hogy kiegyensúlyozottabb legyek. Próbálok minőségi élelmiszereket fogyasztani. Piacon venni a zöldségeket, a mogyorót meg olajos magvakat, mazsolát pedig bioboltban, ahol nincs megsózva se semmi hozzáadva.
Ebéd időben soha nem vagyok éhes, és nem is érzem azt, hoyg szükségem van kajára. Egyszerűen érzem, hogy még tele vagyok.. :) A reggelim rendszerint 9 és fél10 között van. Így a nap második evése kb 2-3 órakor van Ilyenkor joghurt, aztán 6-7 órafelé meg amiket írtam.
Sosem vagyok éhes, tehát ez a módszer nekem jól bevált. Csak ahhoz a mennyiséghez képest amit régen ettem, nagyon kevés, és furcsa kicsit.
hát ha kilenckor reggelizel, akkor normális, hogy kettőig nem eszel. A déli ebéd akkor volt kitalálva, amikor a 6 órai früstök már a mezőn ért, túl a fejésen és a takarításon, kenyér a kemencében.
Lehetett az evéskényszer érzelmi kielégületlenségből is.
Sokan csak kétszer esznek naponta. Aki kevés energiát használ fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!