Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Futás vagy gyors séta?

Futás vagy gyors séta?

Figyelt kérdés
Azt hallotam,hogy nem futni,hanem gyorsan sétálni kéne,mert akkor a szervezetnek van ideje oxigén felvétellel,ezáltal a zsirt égeti,nem az izmot.Ezzel szemben,futásnál nincs ideje,ezért minekután a szénhidrát készletek kifogytak, az izom kezd el bontódni.Igaz,izmosit a futás,de jobban bontja ilyenkor.IGAZ??
2011. máj. 11. 18:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Lassú séta: arányaiban kevés izom és sok zsír bontódik.

Futás: arányaiban sok izom és sok zsír bontódik.

Tehát, ha futsz, akkor sokkal több zsírt bontasz, csak arányaiban kevesebbet. De magas fehérjebevitellel ezt lehet kontrollálni.

Én azt mondom, hogy az intenzív edzés mindig is jobb és hatásosabb, mint a lötyögés. Ha nem vagy testépítő, vagy élsportoló izomzattal rendelkező egyén, akkor napi fél óra futástól nem igazán fogod észrevenni azt, hogy izomból is fogytál.

Amúgy igaz, hogy alacsony pulzusnál a szervezetnek van ideje zsírt égetni, de azért szögezzük le, hogy nem a edzés alatt kell zsírt égetni, hanem 24 óra alatt, amit a diétáddal érhetsz el.

Én azt mondom, hogy ha gyorsabb változást akarsz, akkor fuss minden nap, ha ráérsz lassabban fogyni, akkor elég a gyors séta is, de minden esetben a diéta számít 90%-ban.

2011. máj. 11. 18:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2011. máj. 11. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!