Miért hízok gyorsabban, mint fogyok?
Figyelt kérdés
Nagyon hülyén tudtam csak megfogalmazni a kérdést, bocsi. Szóval a lényeg az, hogy sokkal gyorsabban hízok, pedig ugyanakkorra a "kalóriadecifit". Az elmúlt 1 héten sokat ettem, főleg szénhidrát-dús dolgokat és híztam 2 kg-t.
A napi alapanyag-cserém: kb 2000 kcal
fogyás alatt eszek kb 1200 kcal-t (csak ennyinél fogyok..)
ez -800 kcal különbség és heti 0,5-1 kg fogyást eredményez (- a napi 40 perc biciklivel elégetett kalóriák)
Ugyanúgy alapanyagcserém ugye 2000 kcal
de a héten ettem kb 2500 kcal-t
ez +500 kcal, és heti 2 kg fogyás lett tőle. (itt nem mozogtam semmit)
Miért? (amúgy életmódot váltottam kb fél éve, de most egy nagyon rossz időszakom volt, de mától újult erővel fogyááás. :))
105 kg vagyok.
2011. máj. 9. 05:59
1/3 A kérdező kommentje:
Ha valamit bénán írtam le szóljatok. Még nagyon reggel van. :) délután majd megmagyarázom.
2011. máj. 9. 06:05
2/3 anonim válasza:
Ja ,kb az egészet bénán írtad,le de ezzel ne is foglalkozz,voltak itt már ennél rosszabb kérdések is.
3/3 Andizsuzsi válasza:
Úgy tudom, hog ez azért van, mert amikor meghíztál, megszokta a szervezeted, hogy dőzsi van. Amikor fogyózni kezdtél, kénytelen volt a tartalékokhoz nyúlni. Ezért, amikor kicsit elengeded magad, rögtön "bespájzol", hogy tartalékoljon a szűkösebb időkre. A jojó-diéták is valahogy így működnek. És ugye értelem szerűen a tartalékokból csak annyit használ fel, amennyit feltételenül muszáj, spájzolni viszont megpróbál annyit, amennyit csak bír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!