Állati fehérjék kontra növényi fehérjék. Az állati fehérje túlzott fogyasztása tényleg emeli a rákkockázatot?
szerintem egy ésszel fogyózó napi 100g körül eszik. attól nem hinném, hogy baja lenne.
cigi, alkohol, fű, városi levegő, E21671635akárhány - ettől hamarabb, mint a fehérjétől
Szia!
Minden fehérje állati eredetű, ami vmilyen módon kapcsolatban van egy állattal, tehát a tejtermékek is.
És mértékkel bármit lehet enni, tehát az a táplálkozás miszerint csak fehérjét eszik valaki, nagyon egyoldalú és egészségtelen!
Biológia órán meg kellett volna tanulni, hogy fehérje csak szénhidráttal együtt szívódik fel...
Visszatérve a kérdésedre, igen okozhat különböző egészségügyi problémákat, de csak akkor ha mértéktelenül fogyasztod, illetve csak ilyeneket eszel!
Szerintem ezt a vegetáriánusok találták ki.
Mi számít túlzottnak? Én már évek óta napi 200-250 gramm fehérjét eszek ami főleg állati és egészséges vagyok.
Egyébként a sok állati fehérje fogyasztása csökkenti a rákkockázatot.
Ha összehasonlítod a növényi és állati fehérjék aminosav profilját, akkor láthatod, hogy a növényivel nem sokra megy az ember. Egy nyúlnak lehet, hogy jó.
"Biológia órán meg kellett volna tanulni, hogy fehérje csak szénhidráttal együtt szívódik fel..."
Óriási tévedés. Még ha biológia órán hallottad akkor is.
Ha vesebeteg vagy akkor viszont valóban vigyázni kell a fehérje fogyasztással.
Nyilvánvaló hogy mást is kell enni.
márpedig nem tévedés h szénhidráttal szívódik fel...
és pedig miért nem?:P
Én egy szóval sem mondtam hogy kötelező állati fehérjét enni. Viszont nem hinném hogy felesleges lenne ugyanis sokkal táplálóbb mint a növényi.
A fehérjéknek van egy biológiai értéke, amely azt mutatja, hogy a megemésztett fehérje hány százaléka épül be. A tojás 100 és mindent ehhez viszonyítunk. Csirke 80 körül, búza 53.
Ráadásul a növények fehérjetartalma viszonylag alacsony.
Tehát a növények nem igazán jó fehérjeforrások az ember számára.
17:33
Röviden:
A proteineket proteázok (fehérjebontó enzimek) bontják le aminosavakra amiket a sejtek felvesznek, hogy új fehérjéket tudjanak polimerizálni riboszómák segítségével az RNA alapján.
Neked ehhez minek szénhidrát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!