A Tejet, tejtermékeket tényleg nehezen emészti meg az ember?
Ez nem ilyen egyértelmű.
Van aki könnyen emészti és van aki nehezen. Van akinek szüksége van rá, van a kinek nem annyira.
Én pl ha nem eszem kenyeret, cukrot krumplit, elvagyok, de 2 nap hús nélkül és olyan gyengének érzem magam, hogy szörnyű. Simán megiszom egy liter tejet, de 3 szelet kenyér, vagy nagyobb adag krumpli után fáj a hasam és egy fél napig úgy érzem,hogy tele vagyok.
Ha cukroit eszem ronda lesz a bőröm.....stb.
Másnak uyganez van a fehérjétől.
Tehát ezek nem univerzális receptek. mindenkinek meg kell találnia ami neki, az ő emésztőrendszerének jó.
a kérdésem az 1. hozzászólónak szólt!
(és köszönöm az eddigi válaszokat)
Bocsánat, nem voltam elég pontos, szóval a kérdéseidre: " akkor zöldséggel és gyümölccsel, magvakkal (kisebb mennyiségben) ezáltal egészséges táplálkozással elérheti"
Legjobban így lehet elérni, mert ezzel elég ásványi anyagot, vitamint eszel, a gyümölcsben van fruktóz, vagyis energia, a magvakban, dió, len nagyon jó zsírsavak vannak. A gabonát ne csak kis mennyiségben fogyaszd, mert azokban sok fehérje van. [link]
Nem kell a fehérjéktől függni?
De függünk tőlük, mert az eszenciális aminosavat be kell vinni, csak nem feltétlenül hússal!!
Mert olyanokat is mondanak, hogy "délután műár csak húst egyél, mert az fehérje, hamarabb megemészted, a gyümölcs, zöldség pedig szénhidrát.
Az agy pl. kizárólag szénhidráton él. Ha nem kapja meg, rosszul leszel. Atkins diétások tudnának mesélni.
Gyümölcsből viszonylag kevesebbet kell enni, mert némelyikben tényleg sok cukor van. Gyümölcslevekkel főleg vigyázni kell.
Teljes kiőrlésű lisztek javasoltak a szénhidrátok közül.
Köszönöm!:)
Nemolyan régen váltottam életmódot az egészséges étkezés céljául... sok zöldséget, gyümölcsöt ettem, de emellett fehérjét is mert én azt hallottam mindenhonnan, hogy az milyen fontos és nem gondoltam bele. Tehát most már inkább kerülöm, a túró, joghurt, sajt és hasonló tejtermékeket. Bár emésztés szempontjából néha megengedhető reggelente úgy vélem.. vagy inkább nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!