Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi 5szöri étkezés? Fogyás...

Napi 5szöri étkezés? Fogyás céljából? Hogyan mikor mit? Mennyit KONKRÉTAN?

Figyelt kérdés
Két gyerekes anyuka vagyok, 69 kg/29év, szeretnék egy 10kgtól megszabadulni, akaratom vz van a 90 napos már végig csináltam egyszer eredményesen. Most is elkezdtem ugyan de ha tartósan át tudnék állni valami kivitelezhető és nem pénztárcagyilkos életmódra, akkor annak örülnék.
2011. ápr. 28. 14:06
 1/10 anonim válasza:
48%
szia! én cukorbeteg vagyok, és mindig diétáznom kell. itt egy nagyon könnyen betartható diéta- napi 5x étkezés:reggelire gabonákat fogyassz inkább pl. teljes kiőrlésű kenyér, esetleg keksz, sok zöltséggel, joghurttal. tízóraira egy alma, pogácsával (természetesen teljes kiörlésű). ebédre főzelékek a jók, valami egyszerűbb levessel. Az a fontos, hogy két étkezés közben ne egyél semmit. Húst, sajtot, tojást nagyon ritkán fogyassz, helyette tofut, szejtánt (búzából készült "hús"), mert ezeknek nagy a fehérjetartalmuk, és nem zsírosak. Uzsonnára is gyümölcsöt, és valami gabonát mellé. Vacsorára hüvelyest pl. zöldbab, stb. Halat is hetente egyszer elég, de ne paradicsommártásban. Sok zöldséget frissen (esetleg bio élelmiszert) és sok-sok vizet. Drukkolok!
2011. ápr. 28. 14:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Leírok pár alternatívát, hogy hogyan is nézne ki egy egészséges tudatos táplálkozás a mindennapokban, a különböző napszakoknak megfelelően. Több lehetőség közül is lehet választani, próbálj meg váltogatni, de semmiképpen se tegyél hozzá. Ezek vannak, ez a keret.

REGGELI:

Ébredés után fél órával ejtsd meg, ha szedsz vitaminokat, akkor vedd be. Szeretnék eloszlatni pár legendás hülyeséget, kezdve mindjárt ezzel a reggel mint egy király este mint egy koldus borzalmas nagy baromsággal. Attól még, hogy reggeli, nem kell megőrülni és szénné enni magunkat, igaz, hogy ez a nap egyik legnagyobb étkezése, de nem az van, hogy akkor most korlátlanul mehet le minden.

1. szendvics teljes kiőrlésű kenyérből (barna, rozs, tönköly…) csirke- vagy pulykasonkával, sovány sajttal, főtt tojással, idényzöldségekkel (paprika, paradicsom, retek, hagyma…)

2. omlett simán vagy hagymával, sonkával, zöldségekkel olaj nélkül (2 egész tojás, a többi csak fehérje - a sárgája ravasz dolog)

3.lágy vagy kemény tojás

4.(cukormentes, natúr) müzli sovány tejjel, joghurttal

5.zabpehely sovány tejjel, joghurttal

TÍZÓRAI:

Három órával reggeli után, kis étkezés, szerepe csak annyi, hogy a vércukorszinted rendben legyen.

1.csirke-, pulykasonka puffasztott rizzsel, búzával, idényzöldséggel

2.fél zacskó rizs bármivel ízesítve (zöldség, gyümölcs, fűszer, joghurt, túró…)

3.gyümölcs

EBÉD:

Lehetőleg meleg étel legyen, igyekezzük kerülni a sütést, inkább grillezzünk, főzzünk, pároljunk (így megspórolhatjuk az evőkanalanként 100 kcal-os olajat).

Leves: erő-, tyúkhús-, borsó-, tojás-, zöldségleves

Hús: csirke, pulyka, sovány marha, tengeri halak, tenger gyümölcsei --> ez mind párolva, főzve, grillezve (olaj nélkül sütve, serpenyőben, jénaiban, alufóliában)

Köret: idényzöldségből elkészítve magában vagy fokhagymás, kefires öntettel, (barna) rizs, párolt zöldségek (brokkoli, karfiol, zöldbab, sárgarépa, kelbimbó, tök, padlizsán, saláta…)

Burgonya: főzve vagy ugyanúgy elkészítve, mint a húsok

+ főzelék

UZSONNA:

Szintén kis étkezés a vércukorszint miatt.

1. csirke-, pulykasonka puffasztott rizzsel, búzával, idény zöldséggel

2. sovány hús salátaágyon (idényzöldség) natúr vagy kefires, joghurtos öntet, olívaolajjal

VACSORA:

1. 0%-os joghurt puffasztott rizzsel, búzával

2. sovány túró

Tehát este már semmi, mert a test estére kifáradt, elhasználódott, ezt kell pótolni rengeteg fehérjével, amik reggelre újjáépítik a testet, azaz regenerálják. A legnagyobb madárság este emésztéssel terhelni a testet. Éjszaka a testünk a helyes étkezés hatására optimalizálja a hormon háztartásunkat, és ha ezt az energiát emésztésre kell pazarolnia, az nem kóser.

Ezzel az étrenddel (+futás) 2,5 hónap alatt 15 kg ment le, mindenféle bőrmegnyúlás, jojó effektus és egyéb mellékhatás nélkül, és azóta is, akiknek tanácsot adok, azok mind szépen és egészségesen fogynak.

2011. ápr. 28. 14:23
 3/10 A kérdező kommentje:

ez sajnos nem jó. lehet neked működik, de utálom a teljes kiörlésü cuccokat, semmi ízük és büdösek (nekem bocsi), és írtam hogy pénztárcakímélő... kezdem azt hinni, hogy e kettő kifejezés, hogy pénztárcakímélő, és egészséges ütik egymást.

A húst elhagyni??? nem akarok vega lenni. és ha áttérek az egészséges táplálkozásra, örökre gondoltam... (amit meg nem szeretek nem tudom örökké csinálni)

2011. ápr. 28. 14:28
 4/10 A kérdező kommentje:
bocsi elsőnek írtam :P
2011. ápr. 28. 14:28
 5/10 A kérdező kommentje:
14:23-as ez tetszik köszönöm! elgondolkodtató :P nagyon:P mennyiről ment le a 15kg? ha szabad?
2011. ápr. 28. 14:33
 6/10 anonim ***** válasza:
70 kg-ról indultam :)
2011. ápr. 28. 14:41
 7/10 anonim ***** válasza:

A LEGJOBB SZÁNDÉKKAL:

Hiába körmöl bárki bármilyen étrendet, ha nincsenek benne PONTOS MENNYIÉSGEK!!!

Az, hogy ráttonta, az, hogy hús és rizs az mi? 1 tojásból, vagy 5-ből? 30dkg hús, vagy 5? Egy zacskó rizs, vagy egy kanál?

A fogyás azon múlik, hogy adott mennyiségű fehérjét, szénhidrátot és zsírt fogyasztunk, pontosan kiszámolva. Azért kell ponotosan, mert amíg egy 90kg-s embernek mondjuk 2500kcal igénye, addig egy 70kg-osnak mondjuk 1800. És ha eszik az egyik 2000-et, attól ő fogyni fog, míg a másik hízni!

Tehát ez a Reggelire egyél ezt, ebédre azt, vacsira amazt, ez csak akkor jó, ha pontos mennyiségek vannak!

Elsőhöz írnám, hogy egészséges ember nyugodtan egyen húst, a fehérje tartalma annak a legmagasabb. A sovány húsokban meg semmi zsír nincs. Vacsorára hüvelyest enni a legtöbb embernek baromi terhelő, és a hüvelyesek ráadásul nagyon magas kcal tartalmúak...

Még sorolhatnám...

A lényeg, hogy egy jól összerakott diéta a pontos mennyiségeket alapszik!!!

2011. ápr. 28. 16:50
 8/10 anonim ***** válasza:

2. vagyok: én soha nem voltam híve a kalóriaszámolgatásnak, sem a koplalásnak. Nyilván aki fogyókúrázik az tudja, hogy a legegészségesebb, legdiétásabb ételekből sem szabad degeszre enni magunkat. Én mindig annyit eszem, amennyivel éppen nem vagyok éhes, nem eszem magam tele. Az igazi jóllakottság úgyis csak 20 perc után jelentkezik.

Gyilkosnak tartom azt a fogyókúrát, ami még azt is megmondja, hogy na, most csak két szelet sonkát ehetsz, aztán ha szerencsétlen netán hármat eszik, mardossa a bűntudat, hogy "bűnözött"...dehogy bűn ez..

Amit én leírtam, ésszerű keretek között és mozgással tuti eredményes, mert az én látványos átváltozásomon felbuzdulva sok ismerősöm alkalmazza és ér el vele egészséges, mégis látványos fogyást.

A végére egy tipp: együnk kistányérból, akkor kevesebbet szedünk ki magunknak. És tényleg csak addig együnk, míg el nem múlik az éhségérzet, ne kipukkadásig. Dehát gondolom ezt nem kell magyarázni.

2011. ápr. 28. 17:03
 9/10 anonim ***** válasza:

17.03 amit mondasz oké, de én a fordítottját is látom ám! Sokan sokkal kevesebbet esznek, mint amit ehetnének, tehát nem a 3. szelet sonka után van lelkifurdalás, hanem az első felénél, hogy jaj nehogy sok legyen!

Én ezért tartom jónak a jól kiszámolt étrendet. Amit egyébként csak egyszer kell kiszámolni, utána már csak annyi, hogy egy konyhai mérlegen mérem a húst, rizst, zöldséget, mikor szedek magamnak.

Na szóval azért tartom ezt jónak, mert sem az nem következhet be, hogy túl sokat eszünk, sem az, hogy túl keveset. Egyik sem jó.

Ha körülnézel ezen az oldalon, baromi sokan írják, hogy "ettem ma reggelire fél szelet kenyeret, ebédre negyed joghurtot, vacsora egy alma... SOK?" És ebből nem egy nem kettő van!!!

2011. ápr. 28. 17:08
 10/10 anonim ***** válasza:
e
2011. máj. 23. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!