Diéta miatt elmaradt menstruáció esetén mit lehet tenni?
13 hete ezt az étrendet követem: [link] Leginkább magamnak állítom össze, de ennél kevesebb kalóriát soha nem viszek be, és csak egészséges ételeket eszem (magyarul elhagytam a zsíros és cukros dolgokat, csak nagyon kevésszer bűnözök), sokat iszom és napi 45 percet futok + 30 percet tornázom. Lefogytam 9 kilót, ami úgy tudom, egészséges fogyásnak számít, hiszen hetente 0.5-1 kiló a normális. Viszont nincs menstruációm, csak folyásom. Terhes nem vagyok, de aggódom, hogy a diéta miatt van-e ez.
Kezdjek el újra zabálni, vagy mi a teendő? Nem kezdtem őrült fogyókúrába, sem koplalásba, mégis van valami oka...Egyébként még csak 14 éves vagyok, úgyhogy nem állt teljesen be, de ez azért nem normális. Nektek volt már olyan, hogy fogyókúra miatt elmaradt? Mit tehetnék...? Köszönöm a válaszokat!
nem mondanám, hogy a fogyókúra miatt, de a korod és a diéta kombinációja.
semmi gond,ha 2-3szor kimarad,akkor menj orvoshoz. valószínüleg ő is azt fogja mondani, hogy várj.
14 évesen még nem is biztos, h beállt rendesen a mensid, de szerintem okai lehetnek
- túlzott fogyás rövid időn belül
-túl kemény fizikai aktivitás (sport) nekem már maradt el emiatt
-idegesség, stressz
- nem állt be rendesen és emiatt késik sok tizenévesnek az első időkben bizony nem pontos és van, h fél évet is kimarad
-Túl sokat csökkent a testzsír %-od bár, mint írtad nem koplaltál akkor nem hiszem, h ez állna fent!
Remélem tudtam segíteni!
Szia.Nekemis ugyanez a problémám,bár én nem diétázok nagyon komolyan,csak egyszerűen kevesebbet zabálok mint eddig.
Azt szeretném kérdezni hogy mióta feltetted a kérdést változott ez a helyzet,megjött azóta? Vagy orvoshoz fordultál? Bocsi hogy nem választ írtam hanem kérdést,de nagyon aggódok énis hogy mi lehet a baj,és ezért kérdezlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!