Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diéta miatt elmaradt menstruác...

Diéta miatt elmaradt menstruáció esetén mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

13 hete ezt az étrendet követem: [link] Leginkább magamnak állítom össze, de ennél kevesebb kalóriát soha nem viszek be, és csak egészséges ételeket eszem (magyarul elhagytam a zsíros és cukros dolgokat, csak nagyon kevésszer bűnözök), sokat iszom és napi 45 percet futok + 30 percet tornázom. Lefogytam 9 kilót, ami úgy tudom, egészséges fogyásnak számít, hiszen hetente 0.5-1 kiló a normális. Viszont nincs menstruációm, csak folyásom. Terhes nem vagyok, de aggódom, hogy a diéta miatt van-e ez.

Kezdjek el újra zabálni, vagy mi a teendő? Nem kezdtem őrült fogyókúrába, sem koplalásba, mégis van valami oka...Egyébként még csak 14 éves vagyok, úgyhogy nem állt teljesen be, de ez azért nem normális. Nektek volt már olyan, hogy fogyókúra miatt elmaradt? Mit tehetnék...? Köszönöm a válaszokat!

2011. ápr. 23. 19:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem is kimarad, már fél éve, mert gyorsan fogytam... Szerintem igazából nem lehet vele mit csinálni, ha aggódsz, menj el orvoshoz.
2011. ápr. 23. 19:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

nem mondanám, hogy a fogyókúra miatt, de a korod és a diéta kombinációja.

semmi gond,ha 2-3szor kimarad,akkor menj orvoshoz. valószínüleg ő is azt fogja mondani, hogy várj.

2011. ápr. 23. 19:39
 3/11 anonim ***** válasza:
33%
Mondjuk kezdj el enni, és előbb-utóbb megjön.
2011. ápr. 23. 22:12
 4/11 anonim ***** válasza:
figyelj, bármitől elmaradhat, ne aggódj. :) engem már vittek emiatt pszihohoz, nőgyógyászhoz háziorvoshoz stb stb és nemvolt semmi, hanem megjött pár hónap mulva :) sztem várj még 1 kicsit. mitota nincs mensid amugy?
2011. ápr. 23. 22:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Azóta, amióta elkezdtem egészségesebben étkezni, vagyis 13 hete (ahogy írtam).
2011. ápr. 23. 22:36
 6/11 anonim ***** válasza:

14 évesen még nem is biztos, h beállt rendesen a mensid, de szerintem okai lehetnek

- túlzott fogyás rövid időn belül

-túl kemény fizikai aktivitás (sport) nekem már maradt el emiatt

-idegesség, stressz

- nem állt be rendesen és emiatt késik sok tizenévesnek az első időkben bizony nem pontos és van, h fél évet is kimarad

-Túl sokat csökkent a testzsír %-od bár, mint írtad nem koplaltál akkor nem hiszem, h ez állna fent!

Remélem tudtam segíteni!

2011. ápr. 24. 06:07
 7/11 anonim ***** válasza:
szia én meg 13 vagyok és amióta fogyózom nekem is kimaradt, utoljára február közepén jött meg, aztán végig nem, és tegnap megjött.. szóval semmi para, a fogyókúrád teljese egészséges, szóval ha kimarad nem baj, amúgy is szokott.életmódváltásnál (lásd nekem is) meg főleg.
2011. ápr. 24. 17:13
 8/11 anonim ***** válasza:
Orvost kell megkérdezni! Nekem fél évig nem volt, aztán gyógyszerrel állították be!
2011. ápr. 30. 22:53
 9/11 anonim válasza:

Szia.Nekemis ugyanez a problémám,bár én nem diétázok nagyon komolyan,csak egyszerűen kevesebbet zabálok mint eddig.

Azt szeretném kérdezni hogy mióta feltetted a kérdést változott ez a helyzet,megjött azóta? Vagy orvoshoz fordultál? Bocsi hogy nem választ írtam hanem kérdést,de nagyon aggódok énis hogy mi lehet a baj,és ezért kérdezlek.

2011. aug. 21. 20:59
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Most ez fura lesz, de olvastam rola, hogy a menstruacio minel kisebb merteku, annal egeszsegesebb a no. Sott vannak nok a vilagban akiknek nem jott meg sosem, es megis egeszseges gyermekuk szuletett. Allitolag ez egy szoveti gyengeseg, amit kezelessel rendbe lehet hozni, es akkor gyenge kismerteku verzese vagy semmi sem lesz.
2012. okt. 3. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!