Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lányok! Ti menstruáció közben...

Lányok! Ti menstruáció közben hogyan oldjátok meg a mozgást?

Figyelt kérdés

Számomra eléggé kellemetlen.

Egyébként hallottam olyat is, hogy olyankor alapból több kcal-t éget el a szervezetünk a hormontermelés, meg ugye a vérveszteség miatt is. Nem tudjátok, hogy kb mennyivel több kcal-t lehet ilyenkor enni, mert ezekben a napokban eléggé szükségünk van a szénhidrátra. Most is olyan gyenge vagyok, alig futtam ma 20 percet.

2011. júl. 31. 00:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem veszek észre semmi ilyet hogy fáradékonyabb lennék. ugyanúgy sportolok mintha nem lenne meg.(tamponnal)
2011. júl. 31. 00:47
 2/9 anonim válasza:
93%
én egyszerűen nem mozgok annyit az első pár napban mikor még erősebb.. csak ha nagyon muszáj. a tesiórákat viszont kibírom.. néha nehezebben, néha könnyebben. aztán az 5. 6. napban már nincs bajom :)
2011. júl. 31. 00:47
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Amikor megjön, az első nap feléig nagyon rossz, erősen görcsölök. Ha időben beveszem a görcsoldót, akkor is fájdogál és zavar. De olyankor már szívesen sétálgatok, mert ha kicsit is, de oldja.

Második nap tompán érzem, de már nem vészes. Én ilyenkor nagyon szomjas vagyok, igénylem a folyadékot. Megiszok 3-3,5 litert is, mozogni is tudok akárhogy, de nincs sok kedvem, a vérzés erőssége miatt. (Erősebb, mint a görcsölős első napon.)

Harmadik napon már szívesen csinálok bármit, tampon + betét kombóval, aztán csak betéttel. 7-8 nap után pedig elmúlik, az utolsó napok már csak jelzésértékűek, akkor már semmi sem zavar. De éhesebbnek, ilyesminek nem érzem magam, nem igénylek több energiát.

2011. júl. 31. 00:51
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
ugyanúgy edzek. sôt kimondottan jót is tesz a görcsölés is enyhébb ha mozgok. nem hiném hogy többet kéne ilyekor enni nem terhes vagy. amugy nem azt mondom hogy nem fer bele egy kis nassolas de az sem lehet buntetlenul..
2011. júl. 31. 01:08
 5/9 anonim válasza:
93%

Első két nap ki szoktam hagyni. Ilyenkor annyira erősen vérzek, hogy már a napi tevékenységeimben is zavar néha.

Esetleg sétálok, ha nagyon mozgásra vágyom.

Én is tapasztaltam, hogy olyankor könnyebb fogyni, bár szerintem ez csak víz, mert előtte érzem magamon, hogy vizzel telek fel, és súlyra is nehezebb vagyok.

2011. júl. 31. 08:00
 6/9 anonim ***** válasza:
83%

Nálam úgy van, hogy az első napon görcsben van az egész altestem. Ilyenkor van, hogy alig bírom felrakni a tampont. Ha beveszek egy fájdalomcsillapítót akkor nem érzem, de a görcs az megvan. Ilyenkor is próbálok mozogni, de van, hogy abba kell hagynom, mert rám jön a hasmenés, vagy el se kezdem mert épp nem tudtam rendesen felrakni a tampont, annyira feszültem. Ha nagyon erős a vérzés, akkor szédelgek kicsit, meg fáradt vagyok. Ilyenkor nem is erőltetem igazán.

A második naptól már használhatóbb vagyok.

2011. júl. 31. 11:37
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
Én ugyan úgy mozgok. Nem hat meg a dolog. Ha van ha nincs, megyek. Legfeljebb gyorsabban ágyba kerülök, olyankor könnyebben elfáradok... de semmi más. Akinek hasgörcsei vannak, annak viszont elég kellemetlen lehet.
2011. júl. 31. 13:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Első nap általában kihagyom a mozgást. Heti 1-2 nap pihenő még belefér, ezért amikor meg kell jönnie arra a napra időzítem a pihenő napot, amikor megjön (általában pontos, de ha nem is, az nap amikor megjön sztornózom a mozgást). Első nap ugyanis úgy érzem használhatatlan vagyok, legszívesebben végig aludnám a napot, csak tampont/betétet cserélni mennék ki illetve enni és inni, erre sajnos nincs lehetőségem. Görcsölni szoktam, időnként a hideg ráz, szédülök, néha fehérebb vagyok, mint a fal.

Mondjuk, ha pont az nap van tesi órám, amikor megjön végigszenvedem az órát, bár ha tényleg nagyon sz*rul vagyok, akkor beszélek óra előtt a tanárnővel. Ilyenkor nem kell minden gyakorlatot megcsinálni, a nehezebbeket kihagyhatjuk, illetve volt már olyan, hogy hiába csak a könnyebb gyakorlatokat csináltam, látta, hogy nagyon rosszul vagyok és leültetett.

Nálam csak az első napot kell túlélni, utána a többi napban élem a megszokott életemet, napközben tamponnal, éjszaka betéttel. Szerencsére nekem 'csak' 4-6 napig tart.

16/L

2011. júl. 31. 18:25
 9/9 timido ***** válasza:
Engem sajnos nagyon gátol, mert idegesít, hogy érzem, hogy folyik ki belőlem. Meg kellemetlen érzés, gyorsan elfáradok... Én azt az 5-6 napot pihenő hétnek nevezem.:)
2011. aug. 6. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!