Ért már valamilyen pozitív vagy negatív diszkrimináció a súlyod vagy külsőd miatt?
"egyél már, kislányom... hát, nem igaz... egy nő nem lehet ennyire gusztustalanul gebe"
Na igen... Még ha idegen mondja az ember háta mögött, az is szar, de jó, mondja, ki nem sz@rja le...
De inkább az a gusztustalan, aki saját rokonának ilyet mond a szemébe.
Nekem nagyanyám kérdezgette régebben állandóan, hány kg vagyok, és mikor mondtam (mondjuk 70, akörül szoktam lenni), neki állt számolni, hogy na akkor ennyinek meg ennyinek kéne lennem, és akkor jó lenne (165 cm vagyok).
Nem az a baj... persze, derékig érő szőke hajam lenne, napbarnított bőrrel, az is jó lenne, csak nem minden úgy megy ám:-D
"a munkás papírhoz annyit szeretnék hozzászólni, hogy a fittnessterem esetleg kikötheti hogy ne legyenek túlsúlyosak az alkalmazottak, viszont azért a legtöbb álláshirdetés nem fittness terembe szól és egy általános kérdőiven nem biztos hogy szerepelnie kellene ennek, max a megjegyzés rovatba..."
Ha nem tudják előre fogalmuk sincs ki a megfelelő. Vagy hívjanak be mindenkit, aztán meg, uh-huh bocsi, de semmi esélyed, kövér vagy?
Egyik nap anyukám beszélgetett a férjemmel, de pont hallottam azt a kérdését, hogy "ilyen külsővel mégis ki venné fel bármit is dolgozni?".
Elég rosszul esett.
Pár hónapja még ugyanakkora volt, mint én, addig semmi baja nem volt velem.
De elég jó hatással volt rám, azóta fogytam 15 kg-t, de sosem fogom elfelejteni, hogy mondhat ilyet egy anya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!