Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik napszak a legjobb a...

Melyik napszak a legjobb a sportra? Minden nap futni szeretnék 1 órát, de a kislányom miatt csak késö este vagy kora reggel van alkalmam erre.

Figyelt kérdés
2009. márc. 2. 07:13
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Én a reggelit ajánlanám. Ha reggel futással (és utána egy szörnyen jóleső tusolással) kezded a napot, biztos, hogy fel vagy ébredve, a vérkeringésed kimosott minden éjszaka felgyűlt dolgot az agyadból a szervezetedből. Tapasztalatom szerint ez tavasztól őszig kifejezetten jól esik, a téli időszak kicsit nehezebb.

Az esti futás is jó, jól elfáradva eshetsz utána be az ágyba, de egyrészt nagyobb a veszélye annak, hogy egy zűrös nap után esetleg elmarad, másrészt vendégség, színház.. stb. miatt váltogatni kéne a reggelivel.

2009. márc. 2. 08:01
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Én esténként futok, de bennem a futás annyi energiát szabadít fel, hgy utána vagy 3 óráig tuti nem tudok elaludni.
2009. márc. 2. 09:00
 3/5 anonim ***** válasza:
57%

Nekem is babam van es nekem is a reggeli es esti aerobik kozul kellett valasztanom. En itthon tornazom es a hajnali eves utan meg olyan almos es nyugodt a babam, hogy van egy oram tornazni, este meg azert tudnek, mert mar itthon van a ferjem es vigyazhat manora.

En a reggelt valasztottam vegul, mert minel hamarabb letudom, annal jobban indul a reggelem, jobban felfrissit, mint ha intravenasan kapnek koffeint. A masik ok az, hogy forgalmasabb nap utan, illetve ha elhuzodnak a dolgaink, a baba hisztisebb, akkor szinte biztos, hogy nem lenne sem idom, sem erom tornazni. A harmadik ok az, hogy igy viszont az esteket a ferjemmel egyutt tolthetjuk, jon a jo ido, kicsit kesobb fekszunk, estenket nagyokat setalunk harmasban es ez megis jobbat tesz a csaladi eletunknek, mint ha en elvonulnek toluk ugralni es leizzadva latnanak legkozelebb...

Egyebkent a szabadteri futashoz asszem a reggelt javasoljak inkabb, mert akkor nem akkora a szmog, mint este es az sem mindegy, hogy milyen levegon futsz.

2009. márc. 2. 10:51
 4/5 anonim ***** válasza:
88%

Én reggel 8-ig használhatatlan vagyok, számomra esélytelen lenne a korán keléssel kombinált sportolás. A katonaság alatt is utáltam a reggeli tornát. Viszont heti 3x járok este edzésre. Edzés és zuhany után kifáradva ellazulva könnyen el tudok aludni.

Próbáld ki mindkettőt és döntsd el melyik illik jobban a személyiségedhez, mivel vannak pacsirta és bagoly típusú emberek. (korán kelő ill. későn fekvő )

2009. márc. 2. 10:54
 5/5 anonim ***** válasza:
73%
Az aerob tevékenységre a legjobb a reggel, előtte ne egyél semmi szénhidrátot csak fehérjét. Ha ez nem megy akkor mind1 mikor, és 1 órával előtte ehetsz is.
2009. márc. 2. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!