Miért kell a súlyzós edzés?
Jól gondolom, hogy azért, mert ha több izmunk van, alap-állapotban több kcal-t égetnek el?
Most nekem emiatt el kéne mennem egy konditerembe?:S (fél óra buszozásra van, heti 1x lenne alkalmam menni..)
Amúgy heti kb 5x 40 percet szobabiciklizek, és rengeteg kg-t kell leadnom, most vagyok 105,7
Ha fogyni akarsz akkor nem feltetlenul kell sulyzos edes, inkabb sok aerob gyakorlat, azaz mozgas kell. Futas, fekvotamasz, hasizom gyakorlatok, normalis etrend, ami tobb feherjebol es kevesebb szenhidratbol all, es este 6-7 utan mar ne egyel.
A heti 1 alkalomnak amugy sincs sok ertelme.
Ha megis vegzel sulyzos edzest akkor kis sullyal tobb ismetlesszamu gyakorlatokat, mert az szalkasit.
Nem is ajanlottam rengeteg ismetlest. :)
A keves ismetlesszam-tobb szeria, nagy sullyal tomegonvelo gyakorlat (pl. 6X6, 4X8).
A tobb ismetlesszam-kevesebb szeria, kis sullyal pedig szalkasit (pl. 15X3).
De ez meg midig keves mert ez csak a karod.
A hasad, feneked csak futastol, biciklizestol, egyeb tenyleges mozgastol megy le, legalabb 20 perc, de ha lehet akkor lenyegesen tobb.
Es megfelelo etrend, ami nem kell, hogy csodaszerek legyenek, de sovany hus, zoldseg, gyumolcs es keves szenhidrat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!