A mirelit zöldségköret párolva jó?
Igazából mostanában kezdtem rákapni, és komolyan, semmi bajom vele, tökre ízlik, fehér húsokat eszek hozzá. :) Bár szoktam hozzá enni egy kis nyers paprikát, uborkát, de akkor is, az alap mirelit. Ez nekem nem nagy probléma, de azért kíváncsi lennék mások véleményére is.
Kulturált és normális stílusúak válaszoljanak, kérlek. Köszi. ^^
Milyen szempontból jó? Finom? Mert a legtöbb tényleg az, ha jól van elkészítve. Azonban tudni kell, hogy nem annyira jó, mintha friss zöldségeket párolnál (borsó, répa), a fagyasztással csökken a vitamintartalom. Minél tovább van lefagyasztva, annál inkább. Tévhit, hogy nem csökken!
A párolással a vitamintartalom tovább csökken (ha főzöd, nem is marad benne). Tehát jobb 2 nyers paradicsom egy fél uborkával és salátával, mint egy tányér párolt zöldköret.
De a párolt zöldköret nagyságrendekkel jobb, mint a zsíros krumpli, netán a sült krumpli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!