Hogy lehet formássá és feszessé válni, ha nem sportolhatok?
18,7 a BMI-m, szóval fogynom nem kell egy grammot se, de jobb témakört nem találtam. Egészséges, rostban és vitaminban gazdag étkezés, szálkásító diéta megvan, de mivel intenzív mozgás kizárva, továbbra is rém formátlan, hájas vagyok. Kisgyerekkorom óta vannak gondok, felmentett voltam tesiből, csak könnyítettet csináltam, és gyógytornára nem jártam. A szívemet nem szabad terhelnem és fejlődési rendellenesség miatt enyhébb mozgászavarom is van, konkrétan az egyensúlyérzékeléssel, sose tudtam pl. megtanulni biciklizni, de amúgy is könnyen kibillenek és elesek. Emiatt aztán sosem alakult ki normális mozgáskultúrám, edzetlen és nagyon ügyetlen vagyok, ráadásul ez az egész elég csúnya szociális stigma is volt kiskorom óta, szóval a mozgás nekem soha nem örömforrás, csak arra emlékeztet, milyen szánalmas nyomorék vagyok. A járásom is fura kicsit, a tartásom borzalmas, ha tudatosan nem figyelek rá, hogy kihúzzam magam, automatikusan összegörnyedek. Úszás tudom, hogy talán segíthetne, de abban is béna vagyok, ilyen esetlen kutyaúszás amit tudok csak, pluszba undorodom az uszodáktól, és borzalmasan nem szeretek alulöltözötten (tehát fürdőruhában) emberek közé menni.
Sétálok sokat, ha más nem, itthon járkálok fel-alá, vagy menetelek egy helyben és tornázok is minden nap de nemigen látom jelét, hogy csökkenne az a fránya testzsír-százalék vagy hogy feszesednék. Van valami kifejezetten testzsírcsökkentő, feszesítő mozgásforma hozzám hasonlóknak? Van egyáltalán esélyem, hogy szép, fitt formám legyen, vagy barátkozzak meg a gondolattal, hogy egy csont és zsír plötty maradok életem hátralevő részében is?
Nekem van ilyen és használom is és én is ugyvettem h nem hiszek benne,de szemmel látható az eredmény és nem tettem mellette semmit,szóval csak attol lehet.Ja és vannak rajta fokozatok és tudod állitani azt ami neked még kellemes.
Azért vedd azt is számításba hogy lehet hogy a fele nem is használja napi szinten vagy egy hét után ráun és nem használja.Érdemes sok véleményt megnézni,de azért nagyon sok ember van akik várják a csodát csak épp nem tesznek érte semmit vagy valamire rámondják h rossz,de nem is úgy használják ahogy kell.Itt ahogy irtam napi szinten kell használni akkor tényleg van eredménye,én este a sorozatom közbe szoktam megoldani ezt így nincs elfelejtve és van is rá idő.(Nem akarok bunko lenni(nem veled)de sokszor van az h irják h jaaaaj fog.gátl mellett lettek terhesek csak épp elfelejtették hozzátenni h össze-vissza veszik be vagy épp kihagytak pár szemet vagy antibiotikum miatt stb.Szóval azért nem kell mindent elhinni.Vannak esetek amikor tényleg igazat irnak,de sokszor túlzás).Én elmondtam a véleményem h mozgás nélkül ez egy jó modszer,menj be egy top shopba és megmutatják neked milyen erős is ez a kis gép és akkor meglátod az erejét.
Szerintem mi bármit is tanácsolunk itt, nem lesz releváns, mert nem ismerünk, nem látunk, és főképp nem értünk hozzá.
Mindeknéppen konzultálj egy gyógytornásszal, aki ellát tanácsokkal.
Ha járni nem is tudsz hozzá, legalább egyzser beszélj vele, hogy miket javasol.
16:36
Hmm, ez tényleg meggyőzően hangzik. A városomban nincs top shop, na meg jelenleg az ára is necces, de be fogok rá ruházni. :) Köszi a tapasztalatokat!
16:53
Szörnyen nem szeretek orvoshoz járni, de ez asszem sajna már tényleg időszerű lesz, csak nem tudom ilyen kifejezetten "fitness" témákkal mennyire foglalkoznak a gyógytornászok.
Abban biztosan tud segíteni, hogy hogyan tudsz egyensúlyérzéket, vázizomzatot fejleszteni. Első körben mindenképpen erre lesz szükséged, addig semmi megerőltetőt nem csinálhatsz.
Én amúgy most olyan helyre járok edzeni, ahol az egyik edző gyógytornász, mert nekem is van némi izületi problémám, és nem mertem soha neki állni semmi komolynak, csak rosszul éreztem magam én is mindig a sporttól, mert kétbalkezes is vagyok, mert ritmusérzékem sincs, meg az oldalam is fáj az ugrabugrálástól, a labdákkal se bírok. Aztán egy baleset után felmentettek tesiből is, és nekem a BMI-m is sokkal rosszabb.
Első körben én nagyon picit erőltetem magam, és első sorban a vázizomzat megerősítésére koncentrálok, mert másképp simán kimenne a térdem egy komolyabb edzéstől. Szerintem könnyebb úgy belekezdeni, hogy nem másokhoz hasonlítod magad, hanem azzal foglalkozol, hogy magadnak jobb legyen.
Én ilyeneknek örülök, hogy már nem annyira dobog a szívem egy lépcsőn, vagy hogy van egy kis izomlázam.
Aztán majd ha a hétköznapok már nem okoznak gondok, akkor elkezdek komolyabban zsírt égetni, meg izmot növelni.
Szerintem elsőre csak azt célozd meg, hogy egyáltalán a tested képes legyen valamilyen komolyabb sportra, ehhez pedig tökéletes a gyógytorna. Ha elmennél egy aerobik órára, az nem is tenne jót, meg nem is éreznéd jól magad, az első meg mégiscsak az egészség, meg a biztonság nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!