Milyen volt ez az étrend? Nem vagyok még valami jártas a témában, aminek lehetett, utánaolvastam, de jól jönne némi megerősítés, vagy ellenvélemény.
Ahol lehetett, igyekeztem lemérni az ételek mennyiségét és kiszámolni a kcal értékét, de ezt bizonyos ételeknél utólag már nem tudtam megcsinálni, mert az összetevőiket kellett volna lemérnem az elkészítésük előtt. :S Naszóval:
reggeli:
alma, banán, ananász, mangó, mindből 100g, összesen 240 kcal
tízórai:
mandarin(200g), narancs(100g), kivi(50g), gomba(csiperke)(100g), összesen 190 kcal
ebéd(szerűség): csirkeleves. Na, itt gondban vagyok, mert főzés előtt kellett volna méricskélnem. Jó nagy tányér volt, de a java része csak lé, benne borsó, répa, és egy csirkenyak (csirkenyakon kívül nem is volt benne más hús, külön zsíradékot sem adtam hozzá főzéskor, sőt, mikor először kihült, a megszilárdult zsírdarabkákat szűrővel leszedtem a tetejéről).
És ettem még egy maréknyi tökmagot is, ezt nem mértem le, de sztem nem lehetett több 10-20 grammnál.
uzsonna:
Kelkáposztaleves, vagy főzelék, igazából nem tudom, saját kreálmány. :D Egy fej kelkáposztát főztem meg egy nagy fazékban, annyi vízben, ami épp ellepte, fél fej vöröshagymával, két gerezd fokhagymával + fűszerek. Lisztet, olajat/zsírt nem tettem bele, azt, hogy némileg besűrűsödjön, úgy oldottam meg, hogy az egészbe belereszeltem egy kisebb krumplit, elkevertem benne 2 tojást, és kb 1-1,5 deci sovány (2%-os, 49kcal/100g kefírt). Ebből ettem 3-4 merőkanállal.
vacsora előtti kajálás:
Saláta (fejes saláta, paradicsom, savanyú uborka, kevéske olivabogyó, vöröshagyma, 3 evőkanálnyi (fentebb említett, zsírszegény) kefírrel leöntve.
Vacsora:
3 jégsalátalevél, 1 db ruszli(25g körül lehetett, nem tudom), 1 főtt tojás, 2 szelet (olaj nélkül párolt) cukkini
Az étkezéseket igyekeztem úgy elosztani, hogy kb 2-3 óra teljen el közöttük, időközben megittam összesen kb 2l teát (édesítővel), reggel 1 kávét (szintén édesítővel, meg cukrot tulajdonképpen nem is használok semmihez). Ja, meg volt egy bögre cappuccino is, 3 evőkanál instant porból, vízzel felöntve, de egy nagyon kicsi tejet is tettem bele, meg a reggeli kávémba is. Összesen 2 dl tejnél nem ihattam többet ma, de holnap ezt is lemérem. Meg ásványvizet ittam még, hogy biztos meglegyen a folyadékbevitel.
Asszem, nem hagytam ki semmit. Ja, és úszni járok, kétnaponta (vagy ha időm engedi, naponta) 30-45 percet.
Várom a véleményeteket, köszi! :)
Masszív koplalás.
Tudod, mi az a jojó?
Köszönöm a válaszaitokat! :)
Koplalásnak én nem érzem, mert azért elég jelentős kajamennyiség (igaz, a leves, meg a főzelék nagy része víz, de akkor is eltelít)... Viszont azt el kell ismernem, hogy tényleg rémesen kevés benne a fehérje... Eddig valahogy többnek hittem, mert a gombában, tojásban, és a ruszliban is van, de ahogy így lemérve és utánanézve kiszámoltam, tényleg nagyon kevés. :(
Szerintetek mivel tudnám növelni? Több húst nagyon nem engedhetek meg magamnak, a mocskos anyagiak miatt, viszont családon belül van olyan, aki fehérjeturmixot fogyaszt, esetleg kérhetnék tőle egy keveset. Az jó? Ha jól tudom, egy mérőkanálni fehérjeporban 20g fehérje van, és kb 100 kcal, de ez nem biztos, csak rémlik, mintha ilyesmit olvastam volna a dobozán. De hogy őszinte legyek, nem rajongok az efféle készítményekért, szóval max egy kanálnyit innék belőle naponta (már ha kapok belőle egyáltalán :/), a többi fehérjét máshonnan szeretném pótolni. Ötletek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!