Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egészséges életmód? De az...

Egészséges életmód? De az olyan nehéz!

Figyelt kérdés
Hogy lehet azt kibírni? Nem szeretnék hízni, és mindenhol azt olvasom, hogy súlytartáshoz elég, ha egészségesen étkezünk. De én ANNYIRA szeretnék csokit enni, meg a sütijeimet, meg tésztákat, jó sokat... De sajnos nagyon félek attól, hogy meghízok, ezért egyfolytában túrót eszek, meg csirkehusit... Oké, meg még a menzai kaját, meg normális reggelit, bla-bla; de nem merek egy falat édességet sem megengedni magamnak. :( Izmosodni szeretnék, habár azt sem tudom, hogyan.
2011. márc. 19. 21:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Úgy lehet kibírni, hogy vannak egészségesebb sütemények, illetve az egészséges életmód a tudatosságot jelenti, tehát tudjuk, mi hasznos a szervezetünk, s mi nem, s egyébként sem kell mindent megvonni, heti 1-2 tésztás étel rendben van, csak a ch mennyiségre kell figyelni, illetve 1 csoki is belefér, ha valaki nagyon akarja. Egyszerűen többet kell mozognod, akkor akár minden másnap megengedhetsz magadnak valamit. Az izmosodáshoz pedig nem súlytartós étrend kell, hanem kalóriatöbblet, de ezt is megfelelően kell felépíteni, s megfelelő izomterhelésre van szükség, otthoni laza tornákkal izomtérfogat növelésre nem igen számíthatsz, ehhez súlyzós edzések kellenek.
2011. márc. 19. 22:17
 2/6 anonim ***** válasza:

simán belehet építeni, leírok pár tippet én hogyan szoktam

édesség: túrórudi, túrógombóc (házilag elkészítheted, túrórudira olvasztasz étcsokit kevés cukor, gyümölcslekvár mehet bele, méz ízlés szerint, túrógombóc sintúgy, zsemlemorzsa helyett mákba/fahéjba/zabpehelybe forgatod bele

zabpehelyből mindenféle gyümölcsös kekszet eltudsz készíteni, avgy gyümölcsös süti, almás/fahéjas/mézes/kókuszos/csokis zabpehelykeksz

kakaó, gyümölcsjoghurt (njoghurt és gyümölcs)

túrótorták,joghurtos sütik, gyümölcsös sütik, kapros-túrós pite (graham liszt pl)

tejberizs (tej, barnarizs, gyümölcs, fahéj, méz)

étcsoki

tészta pl durum

sonkás- sajtos (mozzerella) bele ubroka, cukkini, pari, brokkoli

spenótos-fetás

túróstészta

káposztástészta

zöldséges tészta tonhaldarabokkal

gombás-sonkás-sajtos tészta

majonézt házilag készísd el

spagetti pl darált csirkehús, paradicsom, paprika

2011. márc. 19. 23:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Kérdező, már sokszor elmondtuk, hogy egészségtelen étel nincs, csak egészségtelen életmód. 2 kocka csokitól semmi bajod nem lesz, elhízni sem fogsz, korlátlanul zabálni viszont tényleg felesleges.

Ez egy döntés, ésszel kell dönteni, józanul: mi a fontosabb, az egészséged vagy a sütike? Ennyi.

Fejben dől el az egész.

Ha meg ennyire félsz, akkor fordulj pszichológushoz, mert ez konkrétan a táplálkozási zavar első jele.

Ui: a durumtészta semmivel sem jobb, mint a hagyományos, csak szólok. Ugyanolyan finomított liszt, ugyanannyi kalória, csak olyan búzából van, hogy tojás nélkül is lehet tésztát gyártani belőle. És a tésztában NEM a tojás a gond.

2011. márc. 19. 23:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Egészségesen étkezem,de mégis eszem sütit. Ma is ettem. Teljeskiörlésű lisztből készült tésztába friss gyümölcsöt raktam. 1 vagy max. 2 szelet simán belefér.:)
2011. márc. 19. 23:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom megállni a tészta, sütievést, hogy előtte megnézem, mennyi ch és kcal van benne. Aztán belegondolok, hogy ezért mondjuk 1 órával többet kellene mozognom. El is megy az édességtől a kedvem :D
2011. márc. 20. 10:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm a válaszokat és a tippeket. :)
2011. márc. 20. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!