Milyen ételekkel vihetnék be fehérjét?
A húson/ halon kívül nem jut más eszembe.
A tej jó?
a tejben sok a kalória, 1 liter pl 600kcal:D
tojás, túró.
a kcal most nem számít, és is tudom mennyi van benne. Csak fehérje szempontjából kérdezem.
Mert nem mindegy, hogy a kcal-t fehérjével, vagy zsírral és szénhidráttal viszem be.
De ha a tej nem jó fehérjebevitelre, akkor a túró miért jó?
Mert sűrítettebb? De annak sincs túl sok értelme.
De lehet én vagyok a tudatlan.
1.Azt mondják a hozzáértők hogy a tej a feldolgozás során elveszti a rossz tulajdonságait, %-os arányban epdig a fehérjetartalma nagyobb lesz. A legnagyobb részét a kazein teszi ki, ami egy lassan felszívódó fehérje, éppen ezért este, lefekvés előtt ajánlott enni, hogy éjjel ne szenvedjen olyan nagy fehérje hiányt a szervezet.
2.Meg hát ugye manapság a boltok polcain nem igazán látni igazi tejet.
Ha bővebben érdekel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..
utolsó, köszi.
22:58-as: miért ártana a gyümölcs. Csak mert fruktóz van benne? Nem hinném, hogy egy egészséges diéta alapját képezi a teljes cukorbevitel elhagyása. A fruktóz meg még a "jó" cukrok közé tartozik is.
Amúgy csak formásítani szeretnék, mással nincs problémám, többek között ezért csak a fehérje iránt érdeklődök.
És köszönöm mindenkinek aki válaszolt, de kérem maradjunk a témánál, mert nem véletlenül ezt kérdeztem meg, nem pedig, hogy hány kcal van ebben, és ebben, meg stb..
"Nem hinném, hogy egy egészséges diéta alapját képezi a teljes cukorbevitel elhagyása."
Pedig de.
Reggeli mellé vagy edzés előtt/után még nem gáz,mert akkor a szervezet alapból igényli a gyors felszívódású szénhidrátokat, de egyébként kerülendő. Ugyanígy a cukros üdítőitalok, sütik csokik stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!