Szénhidrát csökkentés hagyományos ételekkel?
Nálam is ugyanez a helyzet, igaz, én nem konkrétan fogyózom, hanem cukor-diétán vagyok, ráadásul kismama, így aztán hogy őszinte legyek, anyagilag se tehetem meg, hogy külön főzőcskézzek a páromnak és pluszban magamnak.
A fehér lisztet én sem hagytam teljesen el, de leginkább azért, mert a teljes kiőrlésűvel abszolut másak a kaják, rántást pl. el nem tudom vele képzelni, legalábbis, hogy abból aztán egyek is.Igaz, csak a főzelékekbe teszek, a leveseket nem rántom soha, a bablevest se.
Kenyerek közül a Dexit és az Abonettet eszem, mert a Ch-mennyiség miatt ezeket jobban be tudom illeszteni a diétámba, de ha pl. csak zsemle van itthon, akkor zsemlét eszek, az előírás szerinti adagot.
*rántást pl. el nem tudom vele képzelni
Nem elképzelni kell, hanem kipróbálni. :) A különbség csak annyi, hogy kb. dupla idő alatt készül el a rántás, és főzni is tovább kell utána a lében. Pl. rántott leves fehér lisztből kb. 15 perc, tk-ből 20-25 perc mire megfő. Ugyanígy a habarásnál is, fehér lisztes habarást kb. 2 percig forralom, a tk-t kb. 5-6 percig, amikor már nincs lisztíze, akkor jó. Ízben nincs különbség.
Anyukám mindig fújol a tk. lisztre, nem is hajlandó kipróbálni sem. Csináltam tökfőzeléket és vittem neki, megette az egészet, és áradozott milyen finom volt. Tk. liszttel csináltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!