Csalódtam! Tegnap vettem egy túrórudit update 1-et, amire az van írva, hogy édesítőszerrel készült?
Erre megnézem az átlagos tápérték 100 gr termékre:
391 kcal, fehérje, 10,1 SZÉNHIDRÁT: 42,9, zsír: 19.9
És mégis az van írva, hogy félzsíros tejalapú desszert, édeítőszerrel.
Megnéztem egy mezei túrórudit (sparosat), hogy abban mennyi van: követzekő:
391 kcal, feh: 10,1, SZÉHIDRÁT: 34.1, zsír: 24.5
Egyszóval a rendes túrórudiban kevesebb szénhidrát van mindt az update 1-es túródesszertben?????
Mi a véleményetek erről????
Én asszem Müllerben vettem anno diabetikus fehér csokit.. na ja, hát csak utána később jöttem rá hogy igazából semmit sem érek vele, mert ebből sem lehet(ne) többet enni egy-két kockánál, mivel fruktóz van benne. :S Fruktózból csak kis mennyiséget tudunk tárolni a többi zsírként lerakódik:SS És ráadásul ugyanúgy 500 kalória van egy táblában mint egy rendesben.
Proteinszeletet is próbáltam már venni. Összetevők között első helyen: glükózszirup (cukor). Hát mondom ez óriási.. :/
Hát inkább legyen a rendes túrórudi (PÖTTYÖS) néha napján, de legalább az finom:-DDD Én legalábbis inkább azt eszem.
Kcal-ban ugyanannyi, ha nem kevesebb, mint a diabetikus sz*r.
A diabetikus élelmiszerek cukorbetegeknek valók, nem fogyókúrázóknak, mivel a fruktóz lassabban bomlik le, nem megy fel olyan gyorsan a vércukorszintjük, tudják követni inzulinnal (kívülről bevittel vagy a maradék sajáttal). A kalória tartalmuk ettől még ugyanannyi, sőt akár több is lehet, nem a hizlaló hatás csökkentése a cél.
Ettől függetlenül az update szerintem is átverés.
"viszont a ch, az a cukrot jelenti, vagyis a szénhidrátot, és nem zsirt,"
második vagyok :), tisztában vagyok vele, hogy mi mit jelent :D, azt írtam, hogy zsírt szokták csökkenteni a diétásnak nevezett ételeknél, ezt láthatod is az update rudinál is az van csökkentve. De egyébként a ch nem cukrot jelent, hanem carbon-hydrogen, magyarul szén-hidrát, amit nem csupán a cukrot jelöli, nem véletlen szokták külön kiemelni a ch alatt, hogy ebből x g cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!