Nem értem, mi történt velem?
Fogyókúrával kezdődött egy kisebb étkezési zavarom (mára már megoldódott) Csak kíváncsiságból kérdem hogy hogyan történhetett meg az alábbi dolog:
Azért voltam kövér mert rengeteg édességet tömtem magamba fogyi előtt: napi minimum 2(!!) szelet csoki/ vagy 2 szelet süti, vagy túrórudi, stb. Kávé természetesen cukorral + cukros löttyök alap volt. (Kiskoromban szoktattak rá erre, mindig édességgel, cukorkával jutalmaztak, meg mindig cóla volt itthon)
Fogyókúra alatt ezeket elhagytam (havonta 1szer volt max. 1 szelet csoki!) aztán lefogytam 168 cmhez 48 kg-ra... talán ekkor kezdődött minden :( itt már havi 1 szelet csokit sem ettem (még anyu szülinapi tortájából se, annyira féltem hogy visszahízom) és tovább fogytam 44 kg-ra :S és volt hogy undorodtam a kajától ( kaja => energia -> elhízhatom) de voltak falásrohamaim is (havi 2-3szor. ekkor hihetetlen mennyiségű csokit édességet tömtem magamba mert hiányzott az édes íz.)
Aztán szép lassan azt vettem észre hogy a falásrohamok alkalmával egyre kevésbé szeretem az édes ízt: egyre kevesebb csoki ízlett, amilyen sütit régen imádtam - bár mit is nem imádtam, mindent magamba tömtem a fogyi előtt!! - azok sem ízlettek, és meg is szűntek a falásrohamaim nagyjából - vagy ha voltak sajtot + tejfölt, tésztaféléket ettem a falásrohamok alkalmával továbbra is, de ez alig történt meg 2szer.
Ma már meggyógyultam (168 cm 54 kg vagyok mielőtt aggódnátok) és manapság sem szeretem az édes ízt :S a csokit is mindig odaadom ismerősöknek, ha kapok ajándékba, mert nem szeretem. Ha elmegyek enni, nem is szeretek desszertet rendelni. Viszont eszeveszettül megszerettem a sajtot, kefirt, paradicsomszószt. (A hízókúrám alatt főleg ezeket ettem)
Miért lehet ez? Hogy lehet hogy már nem az édes, hanem a sós dolgokért őrülök meg? :) Csak kíváncsi vagyok.
Egyébként ha ilyen nagy mennyiséget eszel valamiből meg tömöd magad tényleg megcsömörlesz egy idő után és undorodsz tőle..
Nekem a szalonnával volt ez:D Régen iiiimádtam az angolszalonnát. Egyszer nagyon kívántam, anyukám hozott, és én így nyersen egy jó darabot megettem belőle. Húú de szarul voltam utána, hányinger kerülgetett... ennek már sok éve de még mindig nem tudom megenni a szalonnát:)
Virsivel is ez volt, egyszer olyan sokat ettem, hogy utána évekig rá se tudtam nézni. Én akkor persze nem éreztem soknak amikor megettem mert a kedvencem volt:D
Most már eszegetek belőle de csak nagy ritkán :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!