Mit csináljak? (olvasd el, segíts! :S)
Tehát elöször is 16 lány vagyok. 11évig tornáztam rendszeresen, elég kemény edzések voltak, ezért elég izmos,sportos testem van.
DE! Abbahagytam és most van rajtam (mindenhol-kar,comb,fenék,has stb) felesleg.
Erre mit ajánlotok? Mit csináljak? Milyen étrend,diéta,fogyókúra??
Az izmomból nem szeretnék fogyni, veszíteni:S
Köszönöm előre is!!
1. itt a kérdésben a válasz. Abbahagytad -> felszedtél. Mi a megoldás? Újból elkezded + megfelelő diéta és leadod.
2. Nem kell feltétlen tornázni, mást is mozoghatsz: futás, kocogás, bringa, tenisz, fallabda, stb a lényeg hogy SPORTOLJ és aerob mozgás legyen (tehát ne súlyzós edzést csinálj)
3. Ha diétázol, gyorsabban fog menni. Ügyelj a proteinbevitelre akkor nem fogysz izomból fogyni: minden nap egyél tojást (olaj nélkül, tehát lágy v. főtt tojás)/túrót (zsírszegényt)/natúr joghurtot/kefirt/zsírszegény sajtot/sovány csirke v. pulykahusit párolva/stb, így elkerülheted hogy izomból veszíts.
Reggelire mehet a TELJES kiőrlésű termékek, rengeteg zöldséggel, sovány felvágottal (nem zsíros szalámi!) A kockasajtot, vajat, margarint hanyagold. Tojást ide is beillesztheted, vaj helyett kenj valami túrós-krémet (saját magad által készítettet) a kenyérre.
De ehetsz zabpelyhet is, gyümivel, vagy ha nincs akkora étvágyad reggel egy kis natúr joghurtot.
Tízóraira gyümi (jobb ha a banánt/szőlőt kihagyod). ideális az alma, citrusfélék, málna/szeder, stb.
Ebédre: barnarizs + párolt husi + rengeteg zöldség. Főzelékeket fehérlisztes habarás nélkül eheted. Tésztából durumtésztát válassz, de ehetsz kölest is, nagyon egészséges.
Uzsi: 1 pohár kefir/pár db korpás keksz, vagy kis gyümi.
Vacsi: kerüld a ch-kat, max. zöldséget egyél ch gyanánt! ideális a fentebb felsorolt fehérjeforrásokat enni, zöldségekkel. ilyenkor a gyümit is kerüld.
Gondolom magától értetődik a cukor-fehérliszt páros kerülése (heti max. 1szer csoki vagy süti, de jobb ha ezt is 0-ra redukálod) nincs cukros üdítő, csak ásványvíz/cukor nélküli tea (méz ugyan egészséges de hát az is hízlal sajna :( ), nincsenek zsíros kaják (nemcsak mekit kell kerülnöd, de az otthoni zsíros ebédeket is.)
Nem igazán kellene egy fiatal, fejlődő szervezetű gyereknek Magyarországon tiltott, nem engedélyezett gyógyszert ajánlani.
Egy ennyi idős fiatalnak éppan elég, ha este hat után nem eszik és heti 3-4 alkalommal eljár edzeni.Szerintem.Na meg persze nem csokival és sütivel jóllakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!