Mit csináljak? 20 éves vagyok 3 hónapja szültem és kezdek feszült lenni ahogy ki nézzek Hogy tudok gyorsan fogyni mert ez én így már nem bírom .
Tesvéremtöl kaptam egy ilyen taposógépet
És még felülésre gondoltam és persze csökkenteném a étel mennyiségét mikor lenne már látszata?
A tejed nem apadna el a mozgástól és a kcal csökkentéstől sem. Gondoljunk a természeti népekre, nem éppen kalóriadúsan táplálkoznak és mégis évekig szoptatnak.
Igazából 9 hónap mire a hormonháztartásod helyreáll a szülés után, így lehet, hogy azért nem indult meg még a fogyás, mert a hormonjaid még nem rendeződtek vissza. Én az első babámat 2005 nyarán szültem és 2 hónap múlva már a régi volt a súlyom (20 kg-t szedtem fel), még tornázni sem kezdhettem el akkor, mert császárral szültem. Nem is kellett odafigyelnem a kajára, magától lement. A második kislányom viszont 2008. decemberében született, vele 15 kg-t szedtem fel és 4 hónapomba tellett, hogy visszafogyjak. Ez esetben már kőkeményen tornáztam és odafigyeltem a kajálásra is, mert másképp nem ment. A doki azt mondta, télen mindig nehezebb lefogyni, mivel a hideg idő miatt a szervezet úgy védekezik, hogy tartalékolja a zsírt rendesen és ehhez ragaszkodik is! Úgyhogy kitartás, nemsokára itt a tavasz és elkezdenek leolvadni a kilók!
*Gondoljunk a természeti népekre, nem éppen kalóriadúsan táplálkoznak és mégis évekig szoptatnak.
Majd akkor gondoljunk rájuk, ha tiszta levegőt szívunk, nem eszünk adalékokat, ízfokozót, finomított cuccokat, egész nap fizikai munkát végzünk (egész életünkben!) stb. stb. és úgy élünk, mint a természeti népek. Jelen körülmények között az összehasonlítás nem állja meg a helyét.
Ha már nem szoptatsz (elnézést kérek, azt hittem igen), akkor is adj időt a szervezetednek, hogy regenerálódjon. Mozogj többet, egyél kevesebbet, de vedd figyelembe, hogy nem elhíztál, hanem szültél. Változott a tested, ne utáld ezért magad. Ne sürgesd a dolgot, szép lassan vissza fogsz fogyni.
1. Mivel nem szoptatsz, ezért nyugodtan nekikezdhetsz a "visszaalakulásnak".
2. A picivel úgyis minden nap kell sétálni, egyszerüen töld a kocsit olyan gyorsan, ahogy birsz menni és legalább 40 percig menj folyamatosan.
3. Itt [link] ki tudod számitani, hogy mennyi kalória kell ahhoz, hogy LASSAN le tudj fogyni. (A lassan azért van kiemelve, mert egyészt akkor lesz tartós, másrészt meg a börödnek is lesz ideje összehúzódni, mert ha vékony vagy, de lóg a böröd, akkor sem leszel jpbban megelégedve magaddal.)
4. Az étkezések során föként zöldségekkel meg gyümölcsökkel próbálj jól lakni, akkor már biztos spóroltál egy csomó kalóriát.
5. Figyelj, hogy lassan egyél, alaposan rágd meg a falatokat és CSAK addig egyél, amig éhes vagy, ne addig, hogy jól lakottnak érezd magad.
6. Figyelj, hogy eleget igyál, napi 3 liter vizet vagy édesitetlen teát.
7. Ezen kivül nyugodtah használd a taposógépet, ha van idöd, meg más tornákat is csinálj, ártani nem fog.
Nem irod, hogy mennyi felesleged van, de semmiképpen ne GYORSAN akard leadni, hanem fokozatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!