Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon kövér a húgom, hogy...

Nagyon kövér a húgom, hogy segítsek rajta?

Figyelt kérdés

11 évesen 90 (!!!!) kg! Anyám még így is kocsival fuvarozza a suliig (ami kb 5 perc séta), nehogy szegény elfáradjon... Vesznek neki olyan édességeket, amit szeret, egész nap csak zabál, és meg se mozdul..

Amúgy az egész család duci, de az szerintem már nagyon sok, hogy ennyi kg ennyi évesen!

Mondtam neki, hogy segítek, pl egyen kevesebb kenyeret, de le se sz*rja, ugyanúgy eszik 2-3 szelet fehérkenyeret vacsira...

Anyám azt mondja, hogy nem tud mit tenni, mert még fejben nem döntötte el, és így nem tudna fogyni..

Mit csináljak vele? Én tudom, milyen kövérnek lenni (legtöbb súlyom 120 kg volt...), és nem akarom, hogy ő is erre a sorsra jusson! Nem mertem esténként elaludni, nehogy álmomban szívrohamot kapjak, belefulladjak abba sok hájba...

Nagyon szeretnék neki segíteni.. :(

2011. febr. 14. 14:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

ez már nem gyerekjáték, de még fiatal, (remélem) nincs saját pénze, szóval ha mától kezdve anyud nem vesz neki több édességet és nem lesz otthon fehér kenyér, akkor kénytelen kelletlen muszáj lesz azt megennie, amit elétesznek.

egyébként nem is tudom, azért ez egy kicsit a szüleidet is minősíti, hogy annak ellenére, hogy tudják h a lányuk ekkora hájtömeggé hízott, még veszik a csokis kekszeket...

2011. febr. 14. 17:52
 12/18 anonim válasza:
100%
Egyébként ezt nem elrenteteésnek irom de ha ez igy folytatodik elég biztos hogy nem éli meg a 22éves korát de az is biztos hogy ha kb 15 éves koráig nem fogy le az a bőr ami ott van neki mert kitágitotta a hasát az ugy fog maradni és olyan lesz mint egy "polip":S Ja és a sütivel kapcsolatba milyen sütemény házi az a sima mert ha azt eszik féloránként nem nagy baj ha 1-2 szemet megeszik de ha már mondjuk a Győri Édesről beszélünk na az már elég gáz ha azt eszi Egyébként a LifeNetwork jó választas én is szoktam nézni bár én a relytéjes igazsságokat + a mütéteket de ha ez igy megy tovább lehet hogy mikor sokat eszik és utána jőn a sliba a torna akkor annyira megterhelheti a szivét egyszerüen összeesik Szerintem ha nagyon "édes" dolgokat akar enni válaszátok a banánt ananászt szőlő az is finom tudd lenni :D De ezeket a bolti Szˇ"okat ne adjátok neki! És ebédre ne legyen nyalánk falánk normális Fött étel használatára jöhet Pl:Gulyás leves,Párolt zöldségeys Illetve spenot,a deszertet ha nagyon kiványja akkor is valami kisebb dolgokat pl 3szem milka csoki darab....Remélem tudopk segiteni ^^Egyébként gép elött ül mert abbol is lehet probléme?Kérlek ha nektek segitett a válasz akkor tartsátok hasznosnak most csináltam a regisztráciot egyébként én vagyok az elöbbi :)) Remélem sikerülni fog na de megyek Sziasztok Jó éjjt
2011. febr. 14. 19:16
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Nem házi süti, hanem ilyen bolti, "olasz teasüti" vagy mi az isten. (nem tudom, én sose eszek belőle)

Ebédre nem kcal-dús kaják vannak, mert én is fogyózom, ezért anya tőlem szokta kérdezni, hogy mi legyen a kaja.

A legfőbb baj az szerintem, hogy estére csak szénhidrátokat eszik, semmit sem mozog, na meg a sütik...

Holnaptól sétálok vele, jobb időben majd bicikli.. Nekem se árt.. :)

2011. febr. 14. 19:18
 14/18 anonim ***** válasza:

Sajnos a szüleid a legnagyobb hibásak, hogy idáig fajult a dolog.

2-3 év múlva magától fog rájönni, de lehet, hogy akkor már késő lenne.

Valakinek hatni kéne rá, tényleg nagyon sok az a 90 kg, de nem igazán Őt kell okolni érte, egy 11 éves még nagyon gyerek, nem fogja még úgy fel a dolgokat, valószínűleg ezért nem érdekli.

Szüleidnek kéne első sorban változtatni, nem venni kekszet, meg süteményt, stb., helyette gyümölcsöt egyen (nem azt mondom, hogy soha ne egyen édességet, de ha állandóan azt eszik, hát nem egészséges.)

Nem kell nagy mozgás, ha megoldható, menjen biciklivel suliba, az is sokat segíthet.

2011. febr. 14. 21:22
 15/18 anonim ***** válasza:

Ülj le ezt megbeszélni a szüleiddel, hogy ez így nem mehet tovább, 90 kg az nagyon durva 11 évesen.

Győzd meg őket, hogy ne vegyenek kekszeket, chipseket, nasikat, ha nincs otthon, akkor nem tud enni belőlük. Valamint kenyeret se vegyetek [vagy ha nagyon muszáj, akkor teljes kiőrlésűt], hanem helyette egyetek krumplipürét, rizst, főtt zöldségeket, néha sültkrumplit.

Vedd rá, hogy iratkozzon be valamilyen sportra. Pl az úszás nagyon jó. :)

Suliba ne kocsival menjen. Elég nagy már ahhoz, hogy ne kelljen anyucinak-apucinak kísérgetnie suliba. Ez miatt is simán csúfolhatják a gyerekek. Meg legalább avval a napi 10 perc sétával is mozgott egy keveset.

Estefelé menjetek el egy jó nagy kiadós sétára, mondjuk úgy 1 órára.

Nem sokára jön a jó idő, görkorizzatok, biciklizzetek. Amíg tél van, addig menjetek jégkorizni, nyáron pedig ússzatok sokat.:)

2011. febr. 15. 00:07
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem elsősorban a szüleidet kell meggyőzni,hogy ez így nem mehet tovább...a helyedbe csinálnék egy powerpointos bemutatót,ahol felkellene sorolni az elhízás káros hatásait,cukorbetegség stb.,ha találsz néhány rémisztőbb történetet is bemásolni,esetleg képeket...

Kérdezd meg a szüleidtől,hogy azt akarják,hogy az egész életben szenvedjen a húgod,mert akkor jó úton járnak. Hányszor fogják csúfolni,és mennyi jó dologról marad le ha így folytatja tovább, inzulinozhatja magát az élete legszebb éveiben...ahelyett,hogy élne...

A húgodnak mond meg,hogy ez akár az életébe is kerülhet..mi az élethez képest az a kis lemondás amit megkellene tennie...

Beszéld rá,hogy fogyókúrázzatok együtt,úgy talán jobban belemenne...

2011. febr. 15. 12:09
 17/18 anonim válasza:
0%
Egyébként béres rafael vagyok keressetek meg facebookon és ha nnektek is van problémátok irjatok rám!
2011. febr. 15. 14:10
 18/18 anonim válasza:
0%
Na jó Rényi rafael vagyok...:S XD
2011. febr. 15. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!