Nagyon kövér a húgom, hogy segítsek rajta?
11 évesen 90 (!!!!) kg! Anyám még így is kocsival fuvarozza a suliig (ami kb 5 perc séta), nehogy szegény elfáradjon... Vesznek neki olyan édességeket, amit szeret, egész nap csak zabál, és meg se mozdul..
Amúgy az egész család duci, de az szerintem már nagyon sok, hogy ennyi kg ennyi évesen!
Mondtam neki, hogy segítek, pl egyen kevesebb kenyeret, de le se sz*rja, ugyanúgy eszik 2-3 szelet fehérkenyeret vacsira...
Anyám azt mondja, hogy nem tud mit tenni, mert még fejben nem döntötte el, és így nem tudna fogyni..
Mit csináljak vele? Én tudom, milyen kövérnek lenni (legtöbb súlyom 120 kg volt...), és nem akarom, hogy ő is erre a sorsra jusson! Nem mertem esténként elaludni, nehogy álmomban szívrohamot kapjak, belefulladjak abba sok hájba...
Nagyon szeretnék neki segíteni.. :(
Lány??? 90kg??? TIZENEGY ÉVES????
Milyen magas? Bár az mindegy... 11 évesen 90 kiló az rengeteg. Mutass neki, meg anyudnak olyan filmeket, amelyekben súlyosan kövér emberek életét írják le. Hátha az rádöbbenti őket.
mutass neki jó sportokat :)
hívd el korizni,az nagyon hangulatos,csinálj neki finom,de egézsséges kajákat(gyümölcs saláta pl.)
az a lényeg,hogy próbáld meg úgy elérni,hogy fogyjon,hogy észre se vegye :)
aztán amikor már lefogyott kb 15 kilót,akkor már szerintem viheted lovagolni is,ezt a lányok általában angyon szeretik,és a lovaglás karban tartja a testet és fogyaszt is :)
Elnézést ehez hozzá kell szólnom a hugod abban szenved amiben én 2 évvel ezelött...én 11évesen 82kg és egész nap a gép elött ültem de egyszer!! a tesom nagyon leszidot nem avval a jelzövel hogy "dagadt" de sok mindent mondott..az elsö válaszólo hülye ne halgas rá zsirleszivás 11 éves gyereknél halált is okozhat az a tippem
mondj neki valami fájjo dolgot nem sértésböl utána magára kell hagyni jó sokáig és...ha még enni akar utána pár percel akkor is mondj valamit és én egy hét latt megfogadtam megmutattom hogy lefogyok!És mi történt 5 hónap alatt 56kg voltam nem edzésel egy kis biciglizés és nem enni fölleg este 7 után..Remélem sikerülni fog !!:D Gyógyszert ne adjatok neki az puffaszt !!!
Szerintm fel se fogja, hogy így pár éven belül meghal.. Pedig mondtam már neki.. Mindent sértésnek vesz, elkezd sírni.
Volt már kórházban is, akkor se hatottak a lelkére...
Gyümölcsöt, zöldségeket nem eszik, pedig szívesen csinálnék neki. Meg ha csinálnék, amellett is megenné a sütiket.. Kb félóránként megy a konyhába, eszik 3-4 db kekszet, és erre azt mondja, hogy ő nem attól kövér.. Hát de, attól.. 3 db-ban kb 150 kcal van... Annyira nem hisz nekem...
Pedig anya egészséges kajákat csinál, de ezekkel a kekszekkel úgy elront mindent.. Meg az esti kenyérrel.. Nem eszik szalámikat sem, semmit.. :S
Fogalmam sincs mi legyen
Mondtam már nekik, hogy nézzék a lifenetwork-öt, azon szoktak ilyenek menni, pl a dr zsírvágó. Én is pl ennek köszönhetem, hogy nagyon elszántam magam...
Az se veszi rá, hogy csúfolják, csak sír egyet, és kész.. :S
Most beszéltem megint a fejével, megint csak sírt, de gondolom változtatni nem fog..
És azt mondta, hogy "majd jövőhéttől biciklizek" (sz.biciklink van). Ebből nem lesz úgy érzem semmi..
Rendben, akkor elviszem sétálni :) Csak nehéz lesz rávenni :S
Hiába mondom apámnak, hogy ne vegyen édességet, ő akkor is veszi, meg is kínálja a húgomat, máskor meg bszogatja, hogy milyen dagi...
Anya ebédre főz, de húgom akkor is kenyeret eszik vacsira. Én nem eszek kenyeret, csak reggelire, figyelek mindenre, szerintem már betegesen is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!