A tej nem hizlal? És egyéb hülyeségek!
Igen, abban igazatok van, hogy egészséges, normál súlyú és táplálkozású embernek nem gond ha este gyümölcsöt eszik, vagy tejet iszik, vagy megeszik pár kocka csokit, vagy csipszet. Az a gond, hogy ide általában azok írnak akiken van 10-20 kg túlsúly, és azok nem fogják fel ezeket a dolgokat. Mert a tej meg a gyümölcs egészséges, hogy jövök én ahhoz jogy azt mondjam ne egyen-igyon esténként tejet és gyümölcsöt.
Rajtam 30 kiló felesleg van. Ebből 13 kiló már lement. Régebben, még lánykoromban fogytam már 30 kilót kalóriaszámolással, amit évekig tartottam, de a terhességeknél zabáltam és híztam.
Szerintem két dolog tény!
H-a valaki többet eszik, (több kalóriát) mint amit felhasznál, az hízik. Hogy ezt gyümölcsben viszi be, vagy csokiban, vagy csirkemellben, vagy tejben az tök mindegy.
Ha kevesebbet fog enni akkor fogy. Szintén mindegy mit eszik, csak kisebb szénhidrát és kalóriatartalmu kajákból többet ehet, és nem lesz éhes.
Ha viszont úgy gondolja valaki hogy ő annyira-de annyira fogyókúrázik, hiszen reggelire csak szelet teljeskiörlésű kenyeret eszik meg (ua. kcal. mint a normál kenyér), meg egy kis sajtot (dkg 400 kcal)
Ebédre meg egy kis rántotthúst, de leszedte a panírt mert az egészségtelen, Jó adag barnarizzsel, mert az is egészségesebb)meg egy kis levest (persze nem húslevest, hanem pl rántással habarással készültet)
uzsonnára egy kis gyümölcs, meg müzli, tejjeél, mert az is egészséges stb.
Szóval értitek. Ez a gond. Hogy ő azt hiszi egészségesen él, és mégsem fogy, aztán jön a másik kérdés, hogy alig eszik mégsem fogy. Amire jönnek az újabb okos válaszok, hogy persze mert 2 hét alatt napi vagy kétnapi 35-40 perc tornától annyi izmot növesztett hogy amiatt nem látszik a súlyvesztés.
Jézusom! én ilyenek biztos nem írok... a tejben 44-67 kalória van deciliterenként, egy 10dkg gyümölcsben van 40-80 kalória átlagban....müzlit is eszem és mézet is.
Ja és ha nem eszed degeszre magadat hanem pl. annyi kalóriát veszel be ami neked szükséged van, akkor nem hízol.
Én általában egészséges ételekkel tömöm magamat nem műkajákkal.
Igen, volt egyszer egy olyan kérdés egy lánytól aki naponta megivott 2 l tejet és nem fogyott..mivel az kb. 1000 kalória:(
A minőség és a mennyiség is számít!
Első vagyok. Néhány dologban igazad van, de van, amivel nem értek egyet.
*mikor elmondja az ember, hogy este 9 kor nem kéne 1 kiló almát benyomni, inkább egyen egy kis túrót, vagy sonkát,
Az az igazság, hogy én is az alma mellett vagyok. Viszont nekem nincs súlyfeleslegem, és normális időben normálisan vacsorázom (értsd: nem koplalok 6 után, de nem is szénhidrátot nyomok). Azt ne felejtsd el, hogy különözőek vagyunk. Én egész nap nem eszem olyanokat, hogy csokika, sütike, nasika, viszont imádok este gyümölcsöt enni. Mondják, hogy nem jó, de nekem jó, szükségem van rá, így szoktam meg, gyerekkorom óta.
*vagy méz helyett tegyen édesítőt a teába,
Vagy leginkább igya a teát édesítő nélkül. Én pl. soha nem ennék édesítőt, ki tudja, miket okoz. Tudom, nem bizonyított, hogy rákot meg egyéb finomságokat okoz, DE az ellenkezője sem bizonyított.
Persze ha azt nézed, majdnem mindegy, mitől leszel beteg: a 30 kiló feleslegtől vagy az édesítőtől. Tehát itt is mérlegelni kell, hogy mivel ártasz magadnak legkevésbé.
*és hogy napi két liter tej, nem jó a két liter víz helyett akkor lehülyéznek.
Erről beszéltem. Ha valaki iszik egy pohár tejet és azt beszámítja a napi étkezésbe, no problem. Ha valaki azt hiszi, bármiből bármennyit ihat, mert nem lakik jól tőle, az pofára esik. Teljesen mindegy, miből van a tej, lényeg, hogy 60 vagy 34 kalória van 1 dl-ben, a zsírtartalomtól függően. Azt mindenki tudja, hogy ugyanennyi kólában 45 kalória van, és hogy az mennyie hízlal. A tejben is majdnem ugyanannyiban, de fontos megjegyezni, hogy élettanilag viszont nagyságrendekkel jobb, mint a kóla.
*Legutóbb pl az édesítős puding kérdésnél jött a válasz, hogy az a fél liter tej, meg az a kis liszt ami a pudingban van nem is hízlal. egye csak nyugodtan.
Ezen a kérdésen anno én is kiakadtam. De aki megeszik fél liter pudingot, az nem ettől fog meghízni, mert előtte már megevett egy fél disznót (csak egy kis fehérje). :)
*Igen, volt egyszer egy olyan kérdés egy lánytól aki naponta megivott 2 l tejet és nem fogyott..mivel az kb. 1000 kalória:(
Igen, de az egy kislány volt! A szüleinek kellett volna tudni, hogy a gyerek ne igyon napi 2 liter tejet, mert 12 évesen 80 kiló. Rá is emlékszem.
Őt nagyon sajnáltam, mert ő tényleg nem tudta, hogy nem szabad ennyit innia. Szegény próbált "egészségesen" táplálkozni, és tudta, hogy a tej nagyon egészséges. Csak azt nem tudta, hogy napi 2 liter már nem az. Nem tudom, mi lehet vele, remélem, le tudott fogyni.
Kedves Első!
Végre valaki érti a dolgokat. Egyél nyugodtan almát. Ha nem fogyózik az ember, akkor semmi baja nem lesz töle. Én is szeretem, de most hanyagolom. Ellenben most nyomtam be 1 narancsot :)
Én keserűn nem tudom meginni a teát, így inkább elhagytam. Imádok nasizni, ezért én pl csinálok édesítővel pudingot (Lehet hogy megeszem 1 nap alatt a fél litert, de beszámolom a kalóriába és akkor másból kevesebb mehet), vagy madártejet (főleg mensi előtt kívánom nagyon, aztán van hogy rá se nézek az édességre)
Én nem olvastam annak a kislánynak a kérdését, de ott a szülőkkel volt baj, ha hagyták idáig fajulni a dolgot. Szegény gyerek. El vannak cseszve a kamaszévei. Én csak tudom, én is így voltam, bár nem ennyire durván.
Én 6 éves koromig nagyon vékony voltam. aztán elkezdtem enni, anyuék meg örültek. Eln is híztam szépen. 18 évesen 80 kiló lettem, és 168 cm magas vagyok. Akkor lefogytam 20 kilót, aztáén a főiskolán a vizsgaidőszakokban szép lassan visszajött még 10-el több. Mikor dolgozni kezdtem leadtam 30kg-ot, amit tartottam 5 évig. Azóta szültem két gyönyörű kislányt, és most megint fogyózok. Az a baj hogy imádok enni, ezért nem fogtam magam vissza. Mondjuk míg terhes nem lettem nem volt gond, ott szaladt el velem a ló, de már nem sokáig tart a dagadt korszak. :))
A tejben keves a szenhidrat, es a tartos tejben a kaloria is, a zsirtartalomrol meg nem is beszeljunk.
A mezbol kevesebb kell pl a teaba es egeszsegesebb is mint a feher cukor, raadasul maskeppen is bomlik mint a cukor.
A muzliben tenyleg sok a kaloriatartalom, hiszen gabonabol van, ezert is kell reggelire enni es nem vacsorara.
Egyes dolgokban igazad van, de azert azt ismerjuk be, egeszsegesen ugy taplalkozik egy ember ha mindenbol mertekkel eszik, es nem von meg semmit a szervezetetol. Tudni kell mibol, mennyit es mikor. Esszel kell taplalkozni. Ja es fenntebb valakinek azt irtad, hogy biztos azert fogyott le, mert egesz nap semmit sem "zabalt" csak este evett. Hat tudod, aki egesz nap semmit sem eszik, csak este, az nem fog fogyni, mert a szervezete tartalekra kapcsol es elkezd raktarozni. Meg azert mar valogasd meg kicsit a szavaid es a lekezelo stilusd hanyagold. Minek irtad ki a kerdesed? Hogy segits vagy azert, hogy veszekedj?
A tej tényleg nem egy fogyókúrás cucc, viszont gyümölcs simán mehet estére ha fogyózol -tapasztalatból mondom. Inkább reggel éhgyomorra nem szabad enni, mert kimarja a beleidet és sok savat csinál.
A méz igen, hízlal és ráadásul keresztallergiát okozhat a pollenallergiásoknál (minden 3. ember).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!