Tényleg igaz hogy ha több mint 6l vizet iszok meg egy nap az "kimossa" belőlem az összes tápanyagot? Mert olyan furcsán hangzik hogy például egyik nap többet eszek mint amennyi szükséges és azt így nem raktározza el a szervezetem.
Figyelt kérdés
2011. febr. 11. 23:06
2/12 anonim válasza:
Nem, nem igaz. Viszont ennyi folyadék meg is ölhet, vagy maradandó agykárosodást okozhat (valószínűleg Teri Schiavoval is ez történt)
3/12 anonim válasza:
nem a tápanyagot, hanem az ásványi anyagokat mossa ki.. és volt aki már belehalt a sokat ivásba
4/12 anonim válasza:
Nem gondolod hogy a rengeteg folyadék megivása a szervezeted a szíved és a vérkeringésed túlterheli?
6/12 anonim válasza:
Felhígul a véred ennyi víztől.
7/12 anonim válasza:
A tápanyagokat mossa ki. Ami táplálja az agyat, az izmokat, működteti a szervezetet.
Vízmérgezés a neve, és bele lehet halni, könnyedén.
8/12 anonim válasza:
Még pontosabban, felhígul a véred, az ozmózis miatt a vörösvérsejtek megszívják magukat vízzel és kidurrannak, ami nem jó, mert megfulladsz. :D
9/12 anonim válasza:
Csak érdekességként.
Évekkel ezelőtt egy Patika Magazinban találtam egy táblázatot, ami testsúly alapján megadta hogy mennyi vizet kell meginnunk 1 nap. Mivel jó nagy darab vagyok kb 120kg, 15 liter napi vízfogyasztást adott meg a táblázat, (lehet hogy csak 12-őt), nem emlékszem pontosan, de 10 fölött volt az biztos. Szóval azért volt meglepő, mert az már szerintem halálos dózis egy embernek. Egy vödör víz...:))
Nem az egy lónak, de egy embernek?
És hát nem egy bulvár magazinról beszélünk...
10/12 anonim válasza:
A vese elintézi (konyhanyelven :)), hogy a felesleges víz eltávozzon belőled.. ennyi erővel ha meginnál egyszerre 2 L vizet meghalnál. Tudást ne mások selejtes tudásából szerezz, ott vannak a szakkönyvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!