Minek olyan nehez lefogyni?
Avagy minek nehez ellenallni a csokinak?
Miert nehezebb megtartani az elert sulyt?
Miert finomabb az egeszsegtelen kaja, mint az egeszseges? (fincsi az egeszseges is, de azert megis)
Miert utaljak a sovany emberek a kovereket? (lenezik oket)
Mikor valaki fogyokurazik/egeszsegesen etkezik/sportol minek hordjak le? (vegulis tesz valamit magaert az illeto)
Aki sovanynak szuletik, sovanyan is hal meg?
koszonom a valaszokat :D
1. azért nehéz lefogyni, mert sok az akaratgyenge ember, és sokan azt gondolják, ha nem mondanak le a zsíros, cukros kajákról, csak bekapkodnak 1-2 csodaszert, máris modellvékonyak lehetnek.
2. ha valaki szénhidrátfüggő, és a vércukra alacsony, míg az inzulinja az egekben van, az bizony kívánni fogja a csokit. innen csak egy kiút van (mint minden más függőségből): legyőzni a vágyat, később pedig egyre könnyebb lesz ellenállni.
3. azért nehezebb megtartani, mert még mindig vannak, akik az egészet egy kúraként fogják fel, és amint elérték az álomalakot, hátradőlnek, és folytatják az egészségtelen életmódjukat ott, ahol abbahagyták.
4. a finomság nézőpont kérdése. én 1 hónap után egy csomó egészségtelen kaja ízétől rosszul voltam, pl. hamburger, csipsz, csokik (pedig előtte faltam ezeket), kitisztultak az ízlelőbimbóim, és túlízesítettnek, mesterségesnek éreztem ezeket.
5. a vékonyak egy része végigjárta a fogyás rögös útjait, és ők már tudják, amit a kövérek még nem: ezer áldozat is megéri a fittségért és a szép alakért, az elismerő tekintetekért. nem lenézik a kövéreket, hanem sajnálják őket. a másik fél, aki eredendően annyit eszik, amennyi csak beléjük fér, és mégsem hízik, nem érzi át lelkileg, hogy mi történik egy kövérrel, aki elhízott. azt hiszik, hogy a kövér emberek hibája (ami részben azért igaz is). azért nézik le őket, mert fogalmuk sincs, hogy egyes embereknek mekkora erőfeszítésbe kerül kordában tartani a súlyukat, azt hiszik, ez a legegyszerűbb dolog, és egy kövér még erre sem képes.
6. ezen a honlapon a helyesen diétázó és sportoló embereket nem hordják le. az életben persze ez más, engem is cikiztek már, hogy nem eszem kétpofára a csipszet. azért néznek le, mert nem értik, hogy lehet ezt vállalni, más részről pedig ha ők is ducik, irigyek a kitartásunkért.
7. tény, hogy vannak szerencsés emberek alkat szempontjából, de egy sovány ember sem falatozhat büntetés nélkül, hisz ha az alakján nem is látszik, nyugodtan lehet cukorbeteg, magas vérnyomása és koleszterinszintje később.
nagyjából ennyi. most válaszolós kedvemben voltam, remélem kielégítő :D
1. Ez csak rajtad múlik.
2. Mert életmódot váltani és megtartani kell, nem fogyókúrázni és utána visszatérni a régi életmódra. Ha csökkented a bevitt kalóriát, akkor azt hosszútávon fenn kell tartani.
3. Én ezt sosem értettem. Szerintem meg pont az egészséges kaják a finomabbak. Itt gondolok pl. a halra, vagy a csirke húsra a disznóval szemben. Csak hagyományosan van jópár kaja, amelyek egészségtelenek, és nem is olyan finomak, csak hozzászokunk. Mikor kicsi gyerek voltam például a gulyás levest sem szerette, a disznópörköltet sem, aztán megszerettem őket, külső hatásra. De ma is a kedvenc ételeim egészségesnek mondhatóak.
4. Ez nem igaz, csak hülye általánosítás. Ha valaki lekövérez valakit, akkor azt egyéb ellenszenve miatt mondja, ha az illetőre valami más lenne jellemző, azt emlegetné.
5. Ellentmondást vélek felfedezni a 4-es és az 5-ös pontod között. Akkor minden baj? Vagy nem csak egyszerűen az emberi rosszindulat? Azzal meg nem érdemes foglalkozni.
6. Nem tudom, de fordítva biztosan nem igaz, barátnőm kimondottan sovány és igen nagy súllyal született.
Nem MINEK, hanem MIÉRT.
MIÉRT nehéz ellenállni a csokiknak?
... MIÉRT hordják le?
"Miert utaljak a sovany emberek a kovereket? (lenezik oket)"
Én is utálom a kövéreket bevallom őszintén. Egyszerűen undorítónak tartom őket, és nem értem hogy miért nem fogynak le, így egyből elkönyvelem őket gyengeakartú, lusta, csipszzabálóknak. Ilyen vagyok.
06.48: egy részükről én is ezt gondolom (pl. akik 150 kg körül mozognak - az nem 10-20 kiló felesleg, ami észrevétlenül kúszik fel rájuk, hacsak nem valami hormonzavaruk van). de miért kell emiatt utálni őket? ártottak neked valamit? örülj, hogy te nem vagy akaratgyenge, mert le tudtál fogyni/alapból vékony alkatod van (bár ha az utóbbi, kétlem, hogy rálátnál, mennyi energiát kell egyeseknek a diétába fektetni).
az is lehet, hogy rég sikerült volna már elindulniuk az úton, ha nem mindenki úgy állna hozzá, mint te, hanem segíteni is próbálnának önzetlenül. valakinek csak a kezdő lökés hiányzik, nem lehet mindenki biológiatanár, hogy tisztában legyen a teste összes folyamatával.
meg vannak egyedi esetek is, ott van pl. Anyu: 160 cm-hez majdnem 90 kg :( persze az ember a szeretteit nem fogja utálni, csak mert kövér, de esetében tudom, hogy mikor húgomat szülte olyan súlyos gondok voltak nála, hogy 9 hónapot végigfeküdt (ch diétán volt, és úgy is hízott!), majd miután megszülte (ez másfél éve volt), átesett egy petefészek műtéten, totál hormonzavaros lett, azóta nagyon keményen diétázik (nem koplal, egészségesen táplálkozik és SOHA nem bűnözik) naponta több órákat sétál (mást nem bír a műtét miatt), és mindez csak arra elegendő, hogy súlyt tartson... :(
Őt is utálnád, mert egy csipszzabáló akaratgyenge ember?
Azért nem hiszem, hogy a többi ember olyasmi miatt elhízott mint édesanyád.
Én minden este 60 percet tornázok, szóval én igen is megküzdök az alakomért.
De például a egyik osztálytársam is duci, és már csináltam neki rengeteg étrendet, még is állandüan azt látom hogy a büfés kaját reggelizik.
A másik dagadt osztálytársam a még rosszabb, amikor egésznap nyavalyog hogy milyen dagadt. De tesz bármit is? Neeeeeeeeeeeeeeeem.
Bár csak 13 éves vagyok..
Úristen, most pár mondat alapján megismertél?o.O:)
Oda jött hozzám, hogy hogyan tudtam lefogyni, és mondtam volna azt hogy áhhh nem dagadt, nyugodtan maradjon ilyen és zabálja a büdés kaját?
Kedves 13 éves!
Előtted még az élet. Azért mert ennyi idősen nem vagy kövér azt még nem biztosíték semmire. Majd beszéljünk 20 év múlva. Én sem vagyok kövér nehogy azt hidd. De biztos a kövér emberek is tudnának utálni valamiért téged is.Biztos van olyan dolog ami neked sem megy. Pl utáljalak mert nem tudsz énekelni, pedig megmutattam?
Úgyhogy ezeket a nézeteidet ne hangoztasd,mert ki fognak utálni a közösségből. Előtted a gimi, az egyetem ( ha eljutsz odáig) ha nem akkor utálni fognak a kövérek.
Szóval ne oszd az észt felnőtt embereknek. Örülj neki hogy van időd 60 percet tornázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!