Hogy tudnek ezeken most valtoztatni?
udv. tizen negy eves fiu ember vagyok, marha nagy hajjal.
igazabol a kozerzet nekem nem rossz,egeszseg miatt aggodom.
szaz harminc kilogramm vagyok,vagy szaz tizenhat( furcsa,mert ket merleg mast mer)A magassag szaz nyolcvan centi.a elhizasom, helytelen taplalek szerintem, mert anyam epp jo sulyban van, apam pedig mindig gizda volt.Volt egy felmeres testneveles utan egy pici idovel, es ott a vernyomas szaz hetven egy volt. az gaz.fogyni kel.es azt kerdezem tudnatok e etelt javasolni, ami normalis.Azt leszogeznem hogy a kenyert kiszedem etrendembol meg a szenhidratot es feherjet szeretnek rakni helyebe,meg rostot.a index szerint hetven kilogrammra kell fogynom ami hatvan kilogramm csokkenes..amugy en mindig sportoltam, eleg vekony voltam szoval ez gagyi ami most van, de sportolni meg igyis szeretek szoval ha azt is irtok hogy miket azt megkoszonom.helyi segitseget nehez lesz szereznem sajnos romaniaban elek.
Látom, az elhatározás megvan, ez jó. :)
Fontos, hogy egy nap 4-5-ször étkezz, kis adagokat. Délután, este ne egyél szénhidrátot. Mellőzd a cukros üdítőket, vizet igyál, napi 1.5-2 litert, gyorsítja az anyagcserét. Esetleg ihatsz zöld teát citromlével, (igazi citrom levével). Fogyassz rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, de a banán például kerüld, mert magas a kalória tartalma. Azt javaslom (tekintve, hogy magas vagy), napi úgy 1700 kcal-t egyél.
Fontos a mozgás. Cardio edzésekkel lehet legjobban fogyni, én a futást javaslom, de jó a biciklizés is. Ha nem bírja a térded, akkor legyen napi másfél óra, erős tempójú séta. Emellett végezz izomerősítő gyakorlatokat is.
Sok sikert! :))
U.I.: nem lehet, hogy hormonális probléma miatt van a hízás? Ahhoz rengeteget és nagyon egészségtelenül kellett enned, hogy ennyire meghízz. :S
Ki kéne vizsgáltatnod magad, valóban lehet, hogy hormonális oka van, ha régen vékony voltál, ennyit "sz*r életmódtól" nem hízik az ember. És szerintem orvosi segítséget kellene kérned a diétához.
"index szerint hetven kilogrammra kell fogynom" Ha izmos, sportos vagy, akkor ennél több is lehetsz (80-85 körül), de ha el kezdesz fogyni, sportolni, akkor úgy is látni fogod, mikor már jó lesz:-)
Pedig hosszútávon lenne jó futni, ugyanis a zsírégetés úgy 30-40 perc után indul be. Azért javasoltam a gyaloglást, kocogást. :)
Amúgy miket ettél/eszel?
Első voltam. :)
Hát, akkor az én nagyon javaslom, hogy menj el dokihoz. Pont abban a korban vagy, amikor beindulnak a hormonok, és előfordulhat, hogy valami nem úgy működik, ahogy kellene.
Nincs mit, szívesen segítek. :) Ha valami problémád van, nyugodtan írj privit, ha tudok, segítek. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!