Az anorexia kezdeti tünetei?
Tegnap gondolkoztam el ezen, hogy mi van, ha így kezdődik ez a betegség, amit észrevettem magamon. Kb két hónapja kezdődött, mikor egyszer csak nem kívántam nagyon az ételt. Semmilyen okot nem tudok rá mondani, hogy miért nem kívánom. Szinte egész nap nem eszem semmit, és hozzá alig iszom. Esténként szokott az lenni, hogy megkívánom a kaját, és olyankor eszem is, de akkor sem sokat. Az utóbbi két hétben már este sem eszem, és éppen azért, mert észrevettem, hogy fogytam, és ennek annyira örülök, hogy úgy érzem, ha este eszem, akkor megint meghízom. Ezért is gondoltam arra,hogy mi van, ha ezek a kezdeti tünetek? De gondoltam arra is, hogy egy anorexiás ezt nem tudja így magáról, szóval vannak kételyeim. Gondoltam hát megkérdem, ti mit gondoltok.
Ja, 173 cm magas vagyok, és pár hete mikor mértem magam, 63 kiló voltam..ma reggel 56.
Szerintem jól írta a 14-52,de ez inkább a tudatlanul fogyizókra érvényes.Tehát ott a hozzá nem értés az elsődleges hiba.
Az anorexek depressziós lelki betegek,akik nem akarnak jól kinézni,hanem,ha nem is mondják ki nyíltan,de meg akarnak halni.
Mivel én 9 éven át szenvedtem anorexiában,ezért el kell mondanom tudok pár dolgot róla. Azt is tudom,hogy ha neked tettszik,hogy fogysz,s erre rákattansz,akkor egyenes út vezet az anorexia börtönébe:depresszió,éhezés,halálvágy.Csontsovány leszel,ez igaz,sőt az anorex társadalomban istennő leszel,de amikor egy nap rájössz,hogy a testedet már nem te uralod,s kapálódzol,hogy meggyógyulj,akkor int be az anorexia,s inkább választod a halált,mint az a kínt,gyötrő érzést,amit az evés puszta tudata fog jelenteni.
Mellesleg én is kövérnek láttam magam,25 kg és 170 cm-mel annak láttam magam,s őszintén hittem ezt.Mert az agyam a sok éhezéstől már annyira megzavarodott,hogy ott is hájt vélt felfedezni,ahol már csak a csontom szúrta át a bőröm.Ja,és közbe meddővé tettem magam,23 évesen súlyos csontritkulásom van,s elvette az életem egy részét.
Szóval sürgősen állj ellen,a késztetésnek,ami azt mondja fogyj még,s ha nem akarsz enni,csak azért is egyél.Há rádjön,hogy jó vékonynak lenni,csakazért is egyél valamit,akár egy szelet kenyeret,akár egy joghurtot,de ne engedd,hogy elhatalmasodjon rajtad!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!