Aki pajzsmirigy alulműködésben szenved és sok kilót szedett fel annak hogyan lehet lefogyni? Nagyon zavar a +20 kiló.
14.18, te tudod rosszul. Ha a pajzsmirigy alul működik, akkor lassul le a szervezet, ha túl, akkor gyorsul. A pajzsmirigyhormon rengeteg dologra hatással van, főleg az anyagcserére. Akinek kevés a hormonja, annak alulműködik, tehát lassúbb szívverés, lassúbb anyagcsere stb. Ezért hízik... a túlműködés ennek a fordítottja.
Amúgy meg írd be a guggliba, és látod te is.
Sziasztok!
Nekem is alulműködik. L-Thiroxint szedek 100 mg-ot egy nap. A TSH-m a megfelelő értéken belül van. Van 17 kiló fölösleg rajtam. Ha fejtetőre állok sem tudok fogyni, pedig tényleg megteszek érte mindent.
Találtam a neten egy jó leírást a betegségről:
Ennek a végén van egy fogyással kapcsolatos rész is, ezt ideírom:
"A pajzsmirigy-alulműködés testsúlygyarapodással jár, míg a túlműködés fogyással, ezért sokan reménykednek abban, hogy a pajzsmirigyhormon szedése segít a testsúlyfölöslegtől való megszabadulásban. Ez sajnos nem így van. Fogyni csak a hormon túladagolásától lehetne (ennek viszont súlyos szív- és érrendszeri mellékhatásai vannak!), a normál tartományig történő hormonpótlás nem fogyaszt, viszont az alulműködés rendezésével megjavul az étvágy, így a kezelés során testsúlygyarapodás léphet fel. Ez megfelelő diéta tartásával kerülhető el."
Ez eléggé elszomorít, mert én is azt hittem, hogy ha helyreáll a hormonszint, azaz a TSH a megfelelő értékek közé szorul, akkor végre beindul a fogyás. De ezek szerint nem.
Ha valaki mégis megtalálta a módját, az értesítsen engem is, ugyanis ez a 17 kiló súlyfelesleg igencsak megkeseríti az életemet.
Attól kérdezném, aki a szeleniumról írt:
Mi köze a szeleniumnak a pajzsmirigy alulműködéshez?
Most, hogy itt olvastam, utánanéztem a neten, de nem látok összefüggést.
Megírnád hogy neked mit mondott az orvos, hogy miért a szeleniumot szedd?
Előre is köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!