Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha kondiba járok, akkor...

Ha kondiba járok, akkor letudom adni a 6kg felesleget? Vagy csak izmosodni fogok?

Figyelt kérdés

168 cm vagyok és 54kg,jó tudom majd jön az a szöveg hogy nem kéne lefogynom mert így vagyok jóó stb stb...de ezt már sokszor hallottam! Viszont én nem érzem így jól magam 48kg szeretnék lenni!Kérlek segítsetek!(16/L)

(Megjegyzéseket és beszólásokat nem kérek)

2009. jan. 31. 12:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ebből kondival nem fogsz tudni leadni, így is sovány vagy, nemsok zsír lehet rajtad, amint izomosodni kezdesz még nőni fog a tömeged. Drasztikus éhezéssel tudnál leadni, de ha erre rászánod magad, akkor egyúttal már mehetsz is pszichológushoz, mert mint nyilván tudod, ez távolról sem volna egézséges viselkedés.

Egyébként mért pont 48? Szebb szám, jobban fest, vagy valami különös oka, amiért a jelnelegi 54 nem felel meg?

2009. jan. 31. 12:39
 2/10 A kérdező kommentje:
nem azért :) hanem mert úgy érzem ha 6kg-tól megszabadulnék jobban tetszenék magamnak,szeretnék vékonyabb lábakat meg formásabb feneket, a hasamon nincs sok felesleg azt csak kockásítani szeretném mert még csak 2 kockám van! Meg a suliban van egy lány ő is ilyen magams 48 kg és nagyon tetszik az alakja!
2009. jan. 31. 12:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Az 1dolog, hogy ő is akkora mint te és 48kg, de ahány ember annyi féle... most ezzel arra akartam kitérni, hogy mások lehetnek az adottságaitok is, erősebb csontozat stb. És nem mindenkinek áll ugyan úgy jól, mint a másiknak! Még valami, ha elkezdesz kondizni=izmosodsz=állítólag nől a súly, mivel az izom többet nyom, de kevesebbnek látszik! Szal, lehet, hogy a súlyod nem is változik, de vékonyabbnak fogsz tűnni!
2009. jan. 31. 13:23
 4/10 A kérdező kommentje:
az nekem már jóó ha vékonyabbnak látszom :)
2009. jan. 31. 14:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Vigyázz, hogy ne izomból fogyjál a kevés fehérjefogyasztás miatt- ekkor naribőr lehet a vége. A kondi önmagában izomerősítésre jó- de fogyni hatékonyabban is lehet. A kilókhoz, azaz a tested zsírtartalékaihoz akkor nyúl a szervezeted, ha aerob edzéseket csinálsz kb 3-4X1 órát/hét, közben a pulzusodat kb 130 alatt tartod: ha nagyon lihegsz, nem megy be elegendő oxigén, ami nélkül nincs fogyás. (lassú kocogás, gyors séta, bringázás, úszás)

Szénhidrát (kevés) reggel, gyümölcsök reggel és délutánig (a bennük lévő gyüm.cukor is hizlal kevés kivétellel, de a fruktóz lassan szívódik fel, tehát utána nem leszel éhes minta szénhidrátok és a répacukor után). Vacsorára edzés és zöldségek, ebédre sok fehérje, hogy ne izomból fogyj.

Zsírt szénhidrát nélkül nem tudsz megemészteni, hasmars lesz belőle.

Ha ezeket az alapokat tudod, akkor mindig kontroll alatt tarthatod a testsúlyodat, bármilyen diétát is választasz (ésszerű kereteken belül).

Edzés során az első fél órában még nem zsírt, hanem csak vércukrot bontasz- ezt jó tudni még.

Kitartást és sikereket Neked!:)

2009. jan. 31. 14:23
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

Az előttem szóló mindent jól leírt. Csak azt hozzátenném, hogy a zsírégetéshez szükséges pulzuszám nagyon egyén dolog. Függ súlytól, nemtől, életkortól, zsírösszetételtől, kondíciótól. Például a személyi edző, akihez járok, nekem azt állapította meg, hogy nekem a zsírégető zónám 155. Ez körül kell mozognom, ha tényleges zírégetést akarok. Nekem például a 130-as pulzusnál már pihen a szervezetem. Ez alá egyáltalán nem mehetek.

Nyugodtan menj kondizni, csak figyelj arra, hogy jó sok kardió edzést csináj. Futópad, bicikli, taposógép, sípad. Csinálj köredzéseket: Kis súlyokkal végezz nagy ismétlésszámmal gyakorlatokat mellre, hátra, combra, kardió. Majd csinálj meg a gyakorlatokat váltva olyan 5 kört.

Én is ezeket szoktam csinálni, igaz én nagyobb súlyokkal, kisebb ismétlésszámmal.(nálam most az izmosodás a cél) Keveset is kardiózom. Azt még hozzátenném, hogy lemértük egy 1 óra 20 perces edzés során kb 1000 kcal-át égetek el. Ha nem az izomra mennék rá, hanem inkább a zsírégetésre (több kardió), akkor szerintem ilyen 1300-1400 kcal körül is égetnék.

Sok sikert a edzésekhez!

Petranova

2009. jan. 31. 15:41
 7/10 anonim ***** válasza:

Előzőnek: kardioedzés: szíved erősítése, ez a zsírégető zóna FELETT van, intenzív tempóval.

Aerob edzés: zsírégető edzés, kevésbé intenzív tempóval- olyan "erőbedobással" történik csak, hogy még ne lihegj túlzottan.

Utolsó előtti vagyok.

Mindenkinek kitartást és sikeres fogyást! :)

2009. febr. 1. 10:33
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat=)

Sokat segítetek!

2009. febr. 1. 14:33
 9/10 anonim ***** válasza:
ÉN csak annyit szeretnék neked írni, hogy a csonkollekciós lányok NEM szépek! Az egy dolog, hogy Te szebbnek látnád magad, de hidd el, jobban néz ki egy lány, ha van egy kicsi itt-ott. 54 kb-al különben sem hiszem, hogy nem lenne jó alakod. Barátnőm ugyanekkora magassággal 59kg és meseszép :) És egy fokkal sem lenne szebb 50 kilósan, sőt..
2009. febr. 17. 16:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Köszi a hozzáértőknek...
2010. aug. 8. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!