Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a 13 napos...

Mi a véleményetek a 13 napos fogyókúráról?

Figyelt kérdés
Mennyire hatásos? Van e értelme? Milyen hatása van? Mindenféle információ érdekel, olyanoktól akik végigcsinálták főleg!
2011. jan. 12. 11:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám csinálta többször is, eredmény: kb 2 hét alatt 2-3 kiló fogyás, majd az azt követő 1-2 hétben 6 kiló hízás. gyanítom, az a 2-3 kiló, amit lefogyott, inkább a távozott vízmennyiség volt, vagy esetleg izom, de nem zsír. tartósan, zsírból fogyni csak egészségesen lehet, aminek az a feltétele, hogy a szervezeted továbbra is megkapjon minden tápanyagot (szénhidrátot, zsírt is!), csak megfelelő minőségben, mennyiségben.

csökkentsd a ch-t, meg a zsírt, emeld a fehérjét. sok zöldség, szárnyas hús, tojás, sovány túró. és persze MOZGÁS! már rég leáldozott azoknak a diétáknak a sikere, amik pár napos embertelen szenvedés árán ledobnak rólad néhány kilót, mert az "utána"-ról nem sok tájékoztatás esik: amit visszatérsz a rendes kerékvágásba, a dupláját szeded vissza.

az évek alatt felgyülemlett súlytól nem lehet megszabadulni 2 hét alatt. életmódot kell váltani, ami tartható. egy idő után hozzászokik a szervezeted. ha pedig lementek a kilók, már több mindent megengedhetsz magadnak, ha az egészséges étkezés alapelveit 80-90%-ban betartod. nem vagy éhes soha, és egészségesen, tarthatóan fogysz.

gondold meg, melyiket vélasztod ;)

2011. jan. 12. 11:43
 2/12 anonim ***** válasza:
értelmetlen. kiüríted magad, aztán 2x annyit hízol vissza.
2011. jan. 12. 12:44
 3/12 Antóniaa ***** válasza:
Ezek a fogyókúrák akkor nem férnek bele az egészséges életmódba, ha eddíg nem foglalkoztál azzal, hogy mit és mennyit eszel, illetve nem mozogsz. 13 nap koplalástól és "életmódváltástól" nem fogja senki leadni az évek során összegyűlt felesleges kilókat illetve a felgyülemlett méreganyagokat. Ha Te odafigyelsz a táplálkozásodra és sportolsz, akkor időnként be lehet csippenteni 1-1 ilyen előírt villámmódszert, illetve ki lehet próbálni a méregtelenítéseket. De ha valaki most kezdi a fogyózást, akkor adjon magának ennél több időt, és a fokozatosságra törekedjen. Ha lesokkolod a szervezeted egy hirtelen STOP-al, többet ártasz mint használsz...
2011. jan. 12. 12:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a svéd (?) királyi kórház által kifejlesztett 13 napos módszerről beszélsz, ami 8 kg mínuszt igér és max 6 havonként szabad megismételni: szerintem jó. Nálam a 13 nap alatt lement 6 kg (nem 8), viszont ezt 2 évig sikerült tartanom minden nehézség nélkül. Azért választottam ezt a módszert, mert alapjaiban úgy étkezem, ahogy ez felépül: reggel szinte semmi, ebéd minimális, vacsora bőséges. Betartottam az előírásokat, igaz, hogy az első 5 nap alatt egy deka nem ment le, utána viszont hirtelen eltűnt 3 kg, a többi 8 nap alatt lement további 3 kg.
2011. jan. 12. 13:20
 5/12 anonim válasza:
100%
én is igazolni tudom 13 nap alatt 6kg ment le igaz én betartottam a leirtakat!
2011. jan. 12. 13:52
 6/12 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ! Nekem 7 kg-tól kellene megszabadulnom, végül is fél évem lenne rá. Lehet h egészségesebb lenne, ha felhagynék az édességgel, a szénhidráttal és gyümölcs, zöldség, fehérjéből többet vinnék be a szervezetbe. Ha valakinek van valami jó egészséges életmódról szóló cikke, könyve megfelelne az is.

Köszönöm!

2011. jan. 12. 14:24
 7/12 anonim ***** válasza:
A 4. válaszoló vagyok. Amennyiben 6 hónapod van, az nem kíván drasztikus fogyókúrát. Kérd el egy cukorbetegtől azt a tájékoztató füzetet, ahol leírják, hogy milyen erős fizikai igénybevételt végző dolgozó esetében napi hány kalória és mennyi szénhidrát-bevitel szükséges. Ültesd át a saját körülményeidre, és a napi étrendedet alakítsd ki annak megfelelően. Az orvosok a cukorbetegeket azzal a módszerrel fogyasztják le, hogy a bevitt kalória és vitamin legyen meg az adott személy életviteléhez mérten, de a szénhidrát mennyiséget csak a szükséges minimum szintre csökkentik. Tehát kenyér, tészta, édesség és minden olyan ételről tudni kell, mennyi a szénhidrát tartalma és a napi bevitt mennyiséget ehhez igazítani. Minden kalóriatáblázat utolsó oszlopa a szénhidrát tartalmat mutatja. Az biztos, hogy cukor, édesség, tésztafélék és hasonlókból jelentősen kevesebbet kell enni, nassolni semmit, de szerintem a 6 hónap elegendő az általad kitűzött cél eléréséhez.
2011. jan. 12. 14:40
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Ezt a füzetet máshol nem lehet beszerezni. Nincs cukorbeteg ismerősöm.
2011. jan. 12. 14:42
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem megvan Béres Alexandra Súlykontroll c. könyve pdf-ben, ha gondolod írj privátot és elküldöm
2011. jan. 12. 15:06
 10/12 Antóniaa ***** válasza:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:20

Ha a kérdező nem bánja hogy belemászok a neki írt válaszokba, én is lassan túlvagyok az első napon. Rosszabbra számítottam éhség szempontjából.

Mint az előző válaszomba már utaltam rá, én rendszeresen mozgok illetve túl vagyok egy nagyobb súlyvesztésen (pár éve). De sajnos ahogy az idő tellik,az utolsó 2 évben visszajött úgy 5-6 kiló, amit most le szeretnék faragni. A megszokott edzéseimhez illetve az életmódváltásos étkezéshez már hozzászokott a szervezetem, így erre szántam rá magam...

De látom, hogy a kérdező is írta,hogy csak pár kilót szeretne leadni. Ha adsz magadnak 6 hónapot, akkor inkább mozogj és változtass az étkezéseiden ha eddíg nem figyeltél volna rá annyira, mert lehet ha rövid időn belül leadod, de ha visszatértsz a normális étkezésedhet akkor visszajön..

2011. jan. 12. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!