Másnak is feltűnt már, hogy a vékony lányok nagy része semmit sem tesz az alakjáért?
Mi az oka annak, hogy sokan mindent megehetnek, nem mozognak és mégis jól néznek ki? Rengeteg ilyen barátnőm van, de lényegében magamat is ide sorolhatnám.
Például: volt szobatársam csak szénhidrátot evett szénhidráttal, fehérjét lényegében semmit, gyorséttermekbe járt rendszeresen, csak cukros üdítőt ivott és mégis szinte már betegesen soványnak nézett ki.
Én igyekszem odafigyelni, hogy fogyasszak zöldséget, gyümölcsöt és elég fehérjét is de néha elnézve az itt kérdezők/válaszolók diétáit én is úgy érzem, hogy zabálok.
Hallottál már olyanról, hogy genetika?
Ha a felmenőid mind kövérek voltak, akkor kicsi az esély, hogy te filigrán leszel.
És akkor? Lehet hogy a másik véglet szerint ez sokkal jobb, de ugyanúgy leszólhatnak érte.
Ez olyan dög kérdés. Szégyelljem össze magam, mert csontváz vagyok?
Ha idősebb lesz valaki ilyen alkattal, ugyanúgy kell vigyáznia, sportolnia azért, hogy egészséges legyen.
22:00
Nem dög kérdésnek szántam, én sem érzem magam emiatt rosszul, csak belegondolva eléggé érdekes.
Azért a kövérség,és a soványság nem mindenkinél ugyanazok okok miatt van.Nem biztos,hogy minden kövér ember azért kövér mert csak zabál,és nem mozog eleget.
Hiába mondogatják,hogy nem kell mindent a genetikára kenni...Bizony sokszor a genetika is közre játszik,hogy egyes emberek soványak,és egyes emberek kövérek.
Sokszor valami betegség okozza a súlyproblémát vagy a koros soványságot.Van amikor a diéta,edzés eredménye vagy hiánya okozza a súlyváltozást..
De mondok neked valamit..Én családomban anyai ágon a nők elég terebélyesek..Szóval jó húsban vannak..Apám révén mindenki vékonyka..Én,és a húgom bár sosem voltunk kövérek,de hajlamosak voltunk az elhízásra..(162cm/58-60 kiló) A nővérem apai géneket örökölt így ő állandóan zabált hamburgert,pizzával,Cola,vagy jó édes teák,és alig volt 45 kiló..Soha nem sportolt,sőt mondhatom azt,hogy a lustaság élvonalában állhatna..Ha tehetné sose emelné fel a seggét..Mégis vékony...
A mi esetünkben bizony a genetika van hangsúlyban.
Vagy vegyük a barátnőmet akivel egyidősek vagyunk,és együtt nőttünk fel.Gyerekként,tini lányként 45-50 kilós vékony lány volt akitől sokszor kaptam apró megjegyzéseket a nagy mellem,és a hasam miatt..Szerinte csakis azok néznek ki jól akik 165-170 centi és 40-45 kilós..
Bizony sokszor beszólt és sértegetett olyanokat akik ducik,vagy túlsúlyosak voltak..Az élet úgy hozta,hogy majdnem 10 évig nem találkoztunk,és hála az internet csodájának mégis megtaláltuk egymást.Persze addigra már 34 évesek és anyukák lettünk mindketten..Megbeszéltünk egy személyes találkozást,és jött a döbbenet.Én a szülés után híztam egy kicsit,de mai napig rendszeresen sportolok.Így jelenleg 162cm/64 kiló vagyok,de csupa izom..Az én vékony barátnőm pedig közel 95 kilós lett(ő is 162 centi) A vékony lányból túlsúlyos lett.Ő aki állandóan sértegette szidta a nem vékony embereket ,most ugyanazokkal a gondokkal küzd..Viszont azt is észrevettem,hogy alig eszik valamit..Szinte csak csipeget az ételből..
Végül is elmondta,hogy szülés után súlyos hormonzavara lett,és valami betegsége is lett amivel hónapokat töltött kórházban..27 évesen újra kórházba került mert daganatot találtak a petefészkén..Kiderült,hogy méhdaganata is van,így 27 évesen kipakolták. Igaz a ráktól megmenekült,de a hormonjai megint megváltoztak,és hiába sportol,hiába eszik annyit mint egy madár,mégis túlsúlyos..
Ő a betegsége miatt az..Ahogy sokan még rajta kívül..
De nézzünk egy másikat..Az unokabátyám felesége vékonyka(szinte anorexiás kinézete van) ő is rendesen zabál,és nem tornázik semmit..De komoly gyomorfekélye van,és fájdalmai..De ennek köszönhetően vékony..
De sok embernek abban is igaza van,hogy vannak olyanok akik azért túlsúlyosak,mert mértéktelenül esznek,és nem sportolnak..
De az élettapasztalatom igazolja,hogy sok fiatal akik most fikázzák a kövérséget,és azt hiszik ők mindig vékonyak maradnak,,,nos el se hinnéd,hogy 30-40 évesen milyen sokan fognak közülük a túlsúllyal küszködni..
38/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!