Légyszííves segítseteek!?
Szeretném azzal kezdeni, hogy csak 13 éves vagyok, tudom hogy nem ezzel kéne foglelkoznom ebben a korban. De nem érzem jól magam a bőrőmben és szeretnék lefogyni. Kajakozom, télen bent tornázunk heti 4-szer kb. Meg néha el szoktam járni futni.../nagyon néha :S/ De egy nagy bajom van, hogy nem tudom valamiért letenni a kaját / legyen az akármi, de főleg a csoki/ és azt vettem észre, hogy akkor pl ha anya vagy más látja akkor nem eszem, de ha egyedül vagyok akkor meg mintha "élvezném hogy ehetek" :S Annyit szeretnk igazából kérdezni, hogy tudtok-e valami diétát, ami nem olyan, hogy lefogyok 5 kg-t és visszajön 15 XD szerintem nekem életmódot kell váltanom :D esetleg írnátok egészséges étrendeket nekem?? Nagyon megköszönném!! :) És köszönöm hogy végigolvastátok ;)
Ha kérdés van akkor leírom komiban ;)
A legtöbb embernek hogyha lenne ideje rá akkor többet enne, mint amennyit kellene. Ebből következik az, hogy minnél foglaltabb vagy annál kevesebb az esélye, hogy degeszre eszed magad tehát foglald el magad akár sporttal, akár tanulással, akár srácokkal, bármivel amit élvezel, de ami nem kaját jelent.
A másik dolog amiért léteznek normál testű vagy vékony testű emberek az maga az önfegyelem. Gondolkozz te is egy kicsit: megéri az a tábla csokoládé azért, hogy majd ne merj kimenni a strandra nyáron vagy ne férjél bele egy csinos szoknyába ? Természetesen nem egy csokitól fognak ezek megtörténni, de a helytelen szokások meghozzák rossz gyümölcsüket. Viszont az embereknek van esze és azt kell használják. Mérlegelni kell, hogy mi fontosabb. Az egészség és az igényes külső vagy a rövid távon örömet okozó zabálás.
Ha ez a kettő megvan akkor máris kevesebb az esélye annak, hogy elhízz illetve, hogy továbbhízz.
Viszont innen kezdődik csak a fogyás. Amit tudnod kell: vagy diétázol vagy sem. A te korodban a fogyás lehetséges fogyókúrák nélkül is, sőt ajánlott, hogy ne fogyókúrázz.
Elmondom neked a lényeget: 13 éves lány vagy. Te sportolsz és átállsz a helyes táplálkozásra és ídővel megnősz, megnyúlsz, a testeden a felesleges kilók elfognak tűnni. Viszont fontos tudnod, hogy ez a helyes út és nem a fogyókúrák. Itt, ebben a témakörben, valójában már csak azoknak segítünk akik meghaladták a kamaszkort, akiknek már nincs más választásuk csak a diéta. Te örülj, hogy még 13 éves vagy. És ha okosan fogod csinálni akkor nem fogod megbánni egyik napod sem a mostani naptól kezdődően.
A következőkben nem úgy fogok írni, mint ahogy egy 30 éves nőnek írnám, hanem úgy ahogy egy 13 éves lánynak kell, mert az vagy és ezt nem szabad elfelejtened.
Előszőr is a mozgást sose hanyagold el. Mozogj minnél többet és találj örömöt a mozgásban. Még olyan fiatal vagy, hogy beállhatsz akár egy kosárlabda vagy egy röplabdacsapatba is vagy ahova csak akarsz, mert a legtöbb helyre felfognak venni. A sport a legfontosabb ameddig valaki kamasz.
A következő dolog a pihenés. Ne veszíts órákat éjszaka a TV előtt, mert később megfogod bánni és ez érvényes az internetezésre és minden másra. Éjszaka egy kamasz aludjon legalább 8-9 órát, de minnél több annál jobb. Az alvás segít a növésben.
Az utolsó dolog a táplálkozás. Tévhit, miszerint ha kevesebbet eszel akkor jó lesz. Nem lesz jó,sőt. Rosszabb lesz, ugyanis egy kamasz test nem egy felnőtt test. Egy kamasz testnek szüksége van táplálékra, mert rengeteg tápanyagra van ilyenkor szükség a növésben, a fejlődésben, a különböző funkciók működésében. Hogyha egészséges ételeket eszel akkor ne aggódj a mérték miatt, mert a sporttal és a te fiatal szervezeteddel nem számít, hogy reggelire megeszel 600-700 kalóriát. Amint mondtam, nem vagy fogyókúrán, nincs szükséged rá.
Nézz körül, nézd meg a kosaras lányokat például. Azt esznek amit megkívánnak és amennyit megkívánnak. A titkuk ? Rendszeres és intenzív mozgás, kellő mennyiségű és minőségű étel, valamint egy fejlődő szervezet, amely rengeteg energiát éget el.
Ha NEKED vannak kérdéseid akkor dobjál kommentet
Köszönöm köszönöm és még egyszer köszönöm :D
Hogyan fegyelmezzem magam ha kajáról van szó?
És kb milyen legyen egy napi étrendem??.. de csak például
Én nem akarok fogyókúrázni... csak szeretnék olyan lenni mint az osztálytársaim.. :D szépek
Hogyan fegyelmezzed magad ? Előszőr is tudnom kellene milyen gyökereid vannak, vagyis milyen szokások vannak otthon. Írd le légyszives, hogy anyu miket szokott főzni leginkább és hogy hogyan néz ki nálad egy átlagos nap viszont csak azok a részek érdekelnek amikor eszel természetesen.
Szóval írd le, hogy édesanyád milyen ételeket főz a leggyakrabban és hogy te mit eszel egy átlagos napon, de ne csalj, mert akkor nem fogok tudni kellőképpen segíteni.
Háát csak hétvégén szokott főzni anya hétköznap a suliban kajálok de nem sokat. És épp ez az ez az egy bajom van hogy normálisan eszek, csak étkezések között majdnem rendszeresen nasizok.. :S mert sem anya nem főz/süt hízlaló dolgokat és a suliban sincs olyan kaja, meg ott amúgy is keveset szoktam enni
De olyan érzésem van néha hogy mindig csokit akarok enni.. és utána meg mindig jön az hogy húú holnaptól nem eszek olyat amit nem szabad.. és ebből ELEGEM VAN!!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!