Jobb a kóla, mint a gyümöcslé?
Gondolj bele, mi adja a kóla ízét, kinézetét, stb.
A salétromsavval egyenértékű a közúti szállítmányozásban a kólasűrítmény besorolása.
Roncsolja a fogakat.
Ami leszedi a vízkövet, kifényesíti a krómot, az gondolom remek a szervezetnek is.
Ha ennyire odavagy a kalóriákért, főzz teát, vagy igyál vizet - 0 kcal!
A gyümölcslevekért se nagyon vagyok oda, az sem egészséges, tele van mesterséges adalékokkal "halott" gyümölcsökkel, sűrítménnyel, tiszta vegyészeti pancs az egész, de több benne a vitamin és a tápanyag, mint a kólában, az biztos.
Ami engem illet: maradok az egészséges táplálkozásnál, és kólát az én ajtómon ember be nem hozhat!
Ezzel az erővel ihatnék fagyállót, az is édes, nincs benne kalória, csak sokkal gyorsabban öl. :D
Azért, mert az etilén-glikolt (a fagyálló hatóanyagát) a szervezet édesnek érzi, mint a cukrot, de attól még erőteljesen mérgező.
A kérdéshez pedig: szerintem nem azért jobb valami, mert kevesebb energia van benne. Az nem határoz meg semmit. Egyébként meg csak a ligh kólában van ilyen kevés energia, de az is ugyanolyan anyagokból készül, mint a nem-light, szóval az sem jobb semmivel. Semmiképp ne energiatartalom alapján dönts.
Gyakorlatilag light kóla, elméletileg nincs ráírva, csomó alsó kategóriás üdítő van (Lidl-> Siti, Spar S-Budget, Tesco kék-fehér, Lift, Slice, és még sorolhatnám), ami mind édesítőszerrel készül, igaz mostanában én is sok ilyet ittam, szénhidrát nincs bennük egyáltalán.
Ma megittam 1 L 100%-os narancslevet... Hát jól megdobta a napi kcal bevitelemet:-S (1500 körül szerettem volna, de mivel az magában 430 volt, így 1800 lett a vége...)
Egyik sem, egyik károsabb, mint a másik.
A kólában kátrány, cukor van, plusz a szénsav se valami egészséges.
A gyümölcslevekben szintén csomó cukor, némi kis gyümölcssűrítmény, aromák, színezékek vannak.
A light kóla még rosszabb, az édesítőszer káros hatásai miatt...
Tiszta víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!