Milyen gyakorlatokat végezzek hogy kisebb legyen a hasam? Vagy mi mást csinálhatnék?
158 cm vagyok és 45 kg. Most a derékbőségem 66 cm és szerintem ez sok... Nincs időm edzeni, mert pont most van a felvételi időszak és nagyon sokat kell tanulnom. Mindig fenn vagyok legalább 11-ig és reggel 6-kor kelek, és utanána iskola, szakkörök stb. Nagyon szeretném, ha a hasam nem lenne ekkora... Maximum napi fél órát tudok rászánni...
Egyébként meg így van az étrendem:
1. reggeli:
- 1 pohár kakaó
- 1 szelet kalács
2. tízórai:
Ezt el szoktam hagyni, de van, amikor viszek gyümölcsöt...
3. ebéd:
Menzás vagyok, úgyhogy azt eszem, amit adnak, de sosem eszem meg az egészet (ennek két oka van: borzalmas és nem szeretnék ott sokat enni...). A levesből 2 kanalat, a másikból (főzelék vagy más) meg a harmadát...
4. uzsonna:
Ilyen nálam nem létezik, viszont néha bekapok egy-egy cukrot...
5. vacsora
Mivel ez a főétkezésem, ezért normális eszem, ez általában:
- rizs (ázsiai vagyok....)
- valami hús (általában ilyen pörkölthöz hasonlít, de nincs szafja és nem használnuk mást, csak fűszereket hozzá)
- zöldség (párolt vagy főtt)
- leves (valami lé és bele zöldség...)
Képet nem szeretnék linkelni, mert ruhán keresztül nem nagyon látszik.
Előre is köszönöm! 14/L
Szerintem sincs gond azzel a magasság-súly párossal.
Viszont a nap főétkezésének nem a vacsorának, hanem a reggelinek kellene lennie. Az adja azt az energiát, amit napközben ledolgozol. Amit este eszel, azt a szervezet már főként csak raktározza. Illene este 6 után nem enni (3-4 órával fekvés előtt, hogy üres gyomorral menj aludni), viszont a reggeli mennyiségét megnövelheted.
Esetleg csinálhatsz felüléseket, az sosem árt szerintem, és napi 1x-2x 30 nem is visz el sok időt.
Mellesleg azt mondják, edzés után jobban megy a tanulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!